неделя, октомври 26, 2003

Битката за спортните земи във Варна не е заглъхнала

Николай Ишков: Областта торпилира нашия клуб
И.д. кметът Борис Корновски и ПФК "Черно море" подкрепят "Спартак"


"Нямам обяснение какви са мотивите на областната администрация за блокиране решението на общината за създаване на акционерно дружество между нашия клуб и общината с цел възстановяване и ползване по предназначение на спортната база "Локомотив" - каза на пресконференция вчера президентът на футболния "Спартак" Николай Ишков. - Обяснението на зам.-областния управител Петър Кандиларов, че това е разпоредителна сделка, не са издържани. Местният парламент гласува с 40 гласа "за" срещу О "против" спасяването на изгоряалата тартанова писта. За децата липсва многофункционален спортен център, какъвто ние искахме да изградим. Преди изборите пак посегнаха на спорта! Но дори да има съмнения, не трябва да се жертва 10-годишен труд. Според мен това е чиста проба посегателство върху съзидателните сили във варненския спорт!"
Президентът на "Спартак" е твърдо решен да търси правата си докрай. Членът на УС на футболния клуб Николай Господинов каза, че има сериозен интерес от страна на инвеститори към клуба, но с това решение на областната администрация се поставя под въпрос бъдещето на добрата инициатива.
"Отново "Спартак" е между чука и наковалнята - завърши Николай Ишков. - Преди 2 г. пак стана така."
В подкрепа на решението на Общинския съвет официални изявления има от и.д. кмет на община Варна Борис Корновски и ПФК "Черно море".
"Решението е по принцип и не представлява разпоредителна сделка - пише до медиите доц. Корновски. - Има принципен характир относно бъдещето на спорта в града, към възстановяване на унищожените бази и е продължение на общинската политика за безвъзмездно предоставяне на спортните обекти на варненци."
"Призоваваме към подкрепа на нашите приятели и спортни противници от "Спартак" - пишат пък "моряците". - Днес те са жертва на политически игри и безпринципни недалновидни решения, утре можем да бъдем и ние!"

--- more.info.bg

Няма коментари: