сряда, октомври 15, 2003

Николай Станчев: Няма да е изненада, ако
"Спартак" победи в неделя


Николай Станчев ще изведе "Спартак" срещу "Литекс" с капитанската лента, тъй като е убеден, че до неделя болките му в крака ще отшумят. Опитът и уменията на халфа са едни от козовете на домакините за позитивен резултат. През миналата седмица Николай взе треньорски лиценз "А", който му позволява да е помощник-треньор в "А" група.
- Николай, твоите очаквания от мача с "Литекс"?
- Не е мач, който не можем да вземем. Равният също не е изключен.
- Кой е фаворит?
- "Литекс" е по-добрия отбор. Ние нямаме неговите пари, а футболистите му също са по-качествени, щом са по-скъпи. Но мисля, че нашите шансове са в предварителната нагласа за мача и в това, че всеки в България може да победи всеки.
- Шансовете ви сигурно са още по-големи, тъй като "Литекс" в последно време не играе добре. Липсва му и Йовов?
- Вярно е и ще се опитаме да се възползваме от моментната слабост на съперника. С този треньор "Литекс" не върви - изтърва "Родопа" у дома, едва прекърши "Македонска слава" и победи в 94-ата минута "Беласица". Явно ловчанлии куцат в игрови аспект, но през паузата може да са живнали.
- Изненада ли ще е, ако биете в неделя?
- Нама да е изненада, а нещо напълно нормално. Изненада беше успехът на "Ботев" срещу ЦСКА. Ние обаче не сме "Ботев".
- Как очакваш да свири съдията?
- Да осигури равни условия за игра на двата отбора. Допусне ли грешки, да са част от играта и да не се окажат фатални.
- Знаеш, че преди ваш домакински мач с грандовете тръгват приказки, че е отписан?
- Ето това е най-лошото във Варна. Интригите нямат край, "доброжелателите" на "Спартак" - също. Но на хората не може да им запушиш устите. Аз като капитан призовавам нашите фенове да дойдат на стадиона в неделя и да ни подкрепят. Ние ще дадем всичко от себе си, за да ги зарадваме.
- Преди 6 години два пъти те искаха в "Литекс". Особено треньорът Драголюб Беквалац. Съжаляваш ли, че не реализира трансфер?
- Категорично не. Първият път Ишков не ме пусна, а после аз не исках.
- За последна година ли си на терена?
- Кой го каза?
- Все пак си на 36?
- Какво от това. Виж на Запад на колко години играят. Щом можеш да тичаш, значи ставаш. Аз тичам и не виждам причина да спирам. Освен това помагам на младите на терена и те го усещат. Кога ще се откажа, един Господ знае. Може да е догодина, може на 40.
--- chernomorie.info.bg

Няма коментари: