събота, октомври 02, 2004

Славия - Спартак 2:1

- Славия: Тошев, Янков (65 Мечечиев), Вълканов, Караславов (52 Наков), Петков, Стойков, Джоров, Бл. Георгиев, Иванович, Владимиров, Д. Рангелов (89 Р. Рангелов)
- Спартак: Славов, Михайлов, Петров, Зарев, Лазаров, Георгиев, Костадинов, Софрониев (46 Бояджиев), Кателиев, Ценов (71 Илиев), Караджов (51 Радомиров)
- Голмайстори: Бл. Георгиев (44), Лазаров (45авт); Кателиев (74 д)
- Жълт картон: Ценов Съдия Александър Костадинов
- Стадион “Славия” - 300 зрители

Спартак губи минимално, изтърва ремито в края ,
Славия решава мача за две минути, Диян Кателиев бележи от дузпа за варненци


Спартак загуби за седми път в това първенство, отстъпвайки с 1:2 при гостуването си на Славия в не особено качествен мач.
“Белите” започнаха мача по-активно, но въпреки това “соколите” първи стигнаха до положение, пропуснато от Иван Караджов. В 11-ата и 17-ата минути Славия създаде първите си голови възможности. Най-напред Велимир Иванович стреля с глава, но Генко Славов спаси, а след това Виктор Софрониев изчисти от голлинията прехвърлящ удар на Благой Георгиев. В 30-ата минута отново Иванович не можа да вкара, след като тъчреферът Никола Джугански не му маркира засада. В 44-ата минута Георги Костадинов изпусна Георгиев, който навлезе по диагонал в пеналта и с удар по земята откри резултата. В 45-ата минута Кирил Джоров центрира, никой не можа да засече топката и тя в крайна сметка се отклони от коляното на Михаил Лазаров от Спартак и влезе във вратата - 2:0.
През второто полувреме домакините играха доста слабо. Върненци пък не можаха да намерят смелост за атаки, въпреки че Петър Курдов вкара двама нападатели в игра. Все пак резервата Тодор Радомиров се пребори с Янко Вълканов в пеналта, който го фаулира за дузпа и от бялата точка капитанът Диян Кателиев намали. В края на двубоя Радомиров и Живко Бояджиев се разминаха с попадението, а с това и с точката за Спартак.


Курдов: Не сме си правили илюзии, че ще бием Славия

Старши-треньорът на Спартак Петър Курдов призна, че е очаквал неговите възпитаници да загубят от Славия на “Овча купел” в мача им от 8-ия кръг на “А” група. “Никой от нас не си е правил илюзията, че с този млад отбор можем да постигнем нещо в София. Отборът на Славия е добре балансиран, разполага с добри изпълнители, с високи и здрави момчета. Аз обаче винаги съм казвал, че надеждата умира последна, особено в момента, когато започнахме да играем по-организирано, реализирахме и дузпа. Колкото и нескромно да звучи, смятам че доста отбори във Варна ще слагат “студени кърпи” на главите си заради нас. Нека никой да не бърза да ни отписва, не сме изпаднали”, коментира Курдов.
Администраторът Румен Димов пък заяви, че това е бил най-добрият мач на “соколите” от началото на първенството.

pozvanete.bg

Няма коментари: