четвъртък, октомври 28, 2004

Куриозни моменти от варненските дербита

54-ото дерби ще изиграят Спартак и Черно море в събота. “Позвънете Новини” ви предлага няколко любопитни момента от срещите между двата отбора. Така например, Христо Вълчанов (Спартак) е първият и единствен досега голмайстор от наказателен удар.
Владо Герасимов от Черно море е първият чужденец с попадение в дербито. Ненад Лукич - първият и единствен досега чужд вратар в тези срещи. Дарко Савич е първият и единствен чужденец с автогол. Двамата братя черноморци Георги и Никола Димитрови бележат общо четири гола във вратата на Спартак, а Христо и Благой Николови от Спартак имат 5 гола във вратата на съперника. Други двама братя - Стоян и Енчо Недеви от Спартак, в един и същ мач вкарват по гол и автогол.
Гочо Русев играе за Черно море в първото дерби, а после свири други две. Живко Димитров играе за Спартак в две дербита и свири едно. Общо 41 съдии са свирили това дерби като в събота Димитър Костов ще го ръководи за втори път. Най-много пъти дербито са свирили Георги Христов, Петър Николов и Иван Добринов по 3.

--- pozvanete.bg

Няма коментари: