петък, октомври 29, 2004

Петър Курдов: Досега не съм губил дерби

В тези мачове няма фаворити. Готов съм да си тръгна когато Иван Славков ми каже, казва треньорът на Спартак

Старши треньорът на Спартак Петър Курдов изрази оптимизъм преди варненското дерби с Черно море, съобщава в-к."Позвънете Новини". Мачът е утре от 14,30 ч. на стадиона на “соколите”. “Досега през живота си не съм губил дерби. Бях в Левски в силния му период, когато биехме постоянно ЦСКА. С Ботев пък един път само завършихме наравно с Локомотив (Пд). Тогава дори аз вкарах двата гола за 2:2. Спартак - Черно море обаче ще е първото ми градско дерби като треньор. Надявам се, да съм без загуба и в събота следобед”, каза Курдов.
Според наставника, в подобни мачове няма фаворит, а двата отбора имат равни шансове за успеха. “Едно дерби се печели с хъс и сърце. Трябва да си ожулиш брадата, да се удариш и т.н. Иначе не става. В такива мачове няма предварително изявен фаворит. Домакинството също не е фактор, само мотивацията е от значение”, смята треньорът.
Той познавал отлично отбора на Черно море, тъй като е гледал видеозаписи от мачове на градския съперник. “Моряците” имат добър отбор, но нямат с какво да ни изненадат. Ние тях също. В такива мачове всеки е пренавит и е нормално да има грешки. Дано нашите са по-малко”, пожела си наставникът на “соколите”.
Той оприличи играчите си на Зико и Сократес. “Футболистите ми прекаляват понякога с разни петички или по-нестандартни отигравания. Опитват се да се правят на бразилците Зико и Сократес”, коментира Курдов. Той добави, че половината му багаж бил натоварен в личния автомобил и е готов, при желание от страна на президента Иван Славков, да напусне поста си.І Почти сигурно двубоя пропускат защитниците Мишо Лазаров и Румен Георгиев. С наказание е Марко Палавестрич, така че проблемите в защитата ще са много сериозни. Вчера футболистите, които взеха участие в мача с Миньор (Бобов дол) имаха възстановително занимание, но днес ще тренират на пълни обороти. Отборът се качва на лагер довечера.

--- pozvanete.bg


Войчев: Футболистите ни играят ганкиното!

Сериозни забележки към представянето на футболистите на Спартак в Бобов дол отправи изпълнителният директор на клуба Иван Войчев,съобщава в-к."Позвънете Новини". В сряда “соколите” паднаха с 1:0 от местния Миньор в 1/16-финал от турнира за Купата на България. Те обаче пътуваха в деня на мача, а градът е на 600 километра от Варна.
“Нашите футболисти са перфектни във функционално отношение, но трябва да се простят с този примиренчески манталитет, който е в 90% от тях. Те нямат никакво оправдание за безличното си представяне в Бобов дол. Тези хора са свикнали да си живуркат, да взимат пари и да не влагат никакви усилия. На мача с Миньор почти нямаше шпагати, треньорът направо прегракна край тъчлинията. Всеки си има някакъв свой стил на игра, който смята, че се доближава до футбола. Но какво играят? Ганкиното!”, изцепи се изпълнителният шеф. Според него футболистите или не искали да играят, или не искали да чуват какво им се говори. Той все пак похвали вратаря Георги Арнаудов, който спасил 5-6 чисти голови положения в Бобов дол.
Старши треньорът Петър Курдов обаче се разграничи от думите на Войчев. Според него, домакините от Миньор били изключително мотивирани, което било характерно за отбори от “Б” група в турнира за Купата на България.

--- pozvanete.bg

Няма коментари: