петък, октомври 15, 2004

Ишков се измъкнал с фалшиви документи

Бившият бос на Спартак декларирал, че не носи отговорност за задълженията на отбора

Ръководството на Спартак за пореден път обвини за настоящата криза в отбора бившия президент на клуба Николай Ишков. На пресконференция вчера изпълнителният директор на варненци Иван Войчев разкри, че дипломираният в НАТФИЗ кукловод е фалшифицирал документите, в които е упоменато, че той носи отговорност за дълговете на тима. Така Ишков се е измъкнал много хитро от задълженията, които натрупа клуба по негово време. Сумите, които ПФК Спартак АД дължи на държавата, на шефа на Нафтекс Митко Събев и на различни фирми и дружества са около 3,5 милиона лева.
“Преговаряли сме с много фирми за спонсорство, но никой не иска да се захваща със Спартак, защото си спомня за лицето Николай Ишков. Той натрупа много дългове и сега иска да се измъкне. Изкарва фалшиви документи, в които е упоменато, че той не носи отговорност за натрупаните задължения. А това не е вярно. Той дори от страната не може да излиза. Всеки ден в офиса ни идват по няколко призовки за различни дела. Проблемите с тока също са заради него. Той не е плащан още от декември. И всичко това е наследство от Николай Ишков. Негативите се струпват на главата на президента ни Иван Славков, който прави и невъзможното, за да има нормални условия за работа в клуба. За 90% от нещата в клуба г-н Славков бе заблуден от Ишков”, каза Войчев. Той добави, че именно управлението на брадатия бос и мачовете, които са се играли през последните десет години са изгонили публиката от стадиона.
Старши треньорът Петър Курдов също нападна бившия президент. “Имаме информация, че деветимата футболисти, които разтрогнаха с отбора по вина на клуба през зимата са искали да се разделят с нас по взаимно съгласие. Ишков обаче не е склонил. Ако сега тези играчи бяха тук щеше да е съвсем друго и отборът нямаше да е с три точки. Когато Спартак разполагаше с тези девет основни състезатели, всеки се съобразяваше с него и се притесняваше преди гостуване във Варна”, припомни Курдов.

--- pozvanete.bg

Няма коментари: