неделя, октомври 17, 2004

Спартак-Берое 2:2

"СПАРТАК" подава контестация за две формални нарушения

Ръководството на "Спартак" ще подаде контестация за две формални нарушения в мача с "Берое". Ако БФС уважи жалбата срещата със старозагорци може да се преиграе. Първо голмайсторът на "Берое" Марио Метушев бе записан в тимовия лист с номер 18, а влезе като резерва с номер 8. Второ - началният удар за второто полувреме бе изпълнен неправилно от футболистите на "Спартак" като топката бе подадена назад, а според правилата трябва да се пусне напред.
Варненци изпуснаха двете точки и добре, че всичките им съперници в дъното завършиха наравно - "Родопа" - "Видима" 1:1, "Несебър" - "Черно море" 1:1, "Беласица" - "Славия" 0:0, "Нафтекс" - "Локомотив" (Сф) 0:0.
Двубоят с "Берое" не започна добре. Гостите откриха резултата в 20-ата мин, след като Захари Димитров бе изведен сам срещу вратаря Генко Славов. В 39-ата мин Николай Станчев за втори път пробва от пряк свободен удар и успя да вкара от 35 метра. Вратарят Ставрев се оплете в мрежата заедно с топката. Голът стана, след като Петър Курдов извади Костадинов и пусна на негово място опитния Златин Михайлов. Той зае мястото на Ники Станчев, който тръгна напред и успя да направи 1:1. През втората част Тодор Радимиров центрира и Иван Караджов направи 2:1. Само 4 минути отделиха домакините от успеха. Марио Метушев обаче успя да изравни. Грешка в защитата доведе до удар на Слави Жеков от упор, но Генко Славов спаси. При ответната стрелба на Метушев Генко бе преодолян за 2:2.

Състави:
"Спартак": Генко Славов, Цветан Кръстев, Петров, Виктор Софрониев (36-Живко Бояджиев), , Михаил Лазаров (50-Тодор Радомиров), , Диян Кателиев, Николай Станчев, Марин Ценов, Боби Илиев, Иван
Караджов, Георги Костадинов (25-Златин Михайлов).
"Берое": Ставрев, Спахиев, П. Колев, Алая, Попчев, Людмил Киров, Слави Жеков, Куоки, Захари Димитров (Митов), Румен Калчев (Николов), Езе (Метушев)
Съдия: Ангел Бекяров (Колина)
Стадион: "Спартак", 1500 зрители


КУРДОВ пред изгонване от "Спартак", "СБЪРКАХ", призна той

Треньорът Петър Курдов е пред изгонване от "Спартак" (Вн) след равенството 2:2 срещу "Берое". Всички на стадиона са на мнение, че той е сбъркал състава в този мач. Призна го и самия Курдов. След срещата президентът на отбора Иван Славков влезе в съблекалнята и разговаря с футболистите около 30 минути. Това наложи пресконференцията да започне без Курдов. Дори тръгна слух, че Курдов отказва да застане пред журналистите. "Иван Славков бе много ядосан в съблекалнята", призна един от футболистите. Напрежението в отбора съществува отдавна. Много от играчите са настроени против Курдов защото не ги пуска в игра. Заради конфликт Иво Димов отказа изобщо да тренира.
"Сбърках в тази среща - сподели Курдов пред журналистите. - Поемам изцяло вината за загубените 2 точки, но такъв е живота. Очевидно е, че има израстване, затова благодаря на целия екип. На запис видях, че "Берое" играе с един нападател и наситена средна линия. Това ме накара да пусна Николай Станчев като последен в защита, но схемата не заработи и бях принуден да извадя Георги Костадинов. Станчев си мина в средата на терена, а Златин Михайлов пое ръководството на защитата. Тактическите нарушения в средата на терена ни изядоха мача. При 2:1 не трябваше да приемаме боя в нашето поле. Пак казвам, сбърках, дано се изтърпим взаимно".


ИВАН ВУТОВ: "Спартак" ни надигра, 20 фена на "Берое" гледат мача

Старши треньорът на "Берое" Иван Вутов призна, че неговия тим е бил надигран от "Спартак" (Вн). Преди сезона старозагорци афишираха амбиции за зона Европа. "След като не можем да бием "Спартак" (Вн) значи не сме отбор - каза Вутов. - Все пак "Спартак" е последен в класирането. Надгираха ни при единоборствата. Трябва да бъдем доволни, че не загубихме".


ФЕНОВЕТЕ на "Спартак" ръкопляскяха след мача с "Берое"

Феновете на "Спартак" изпратиха футболистите с ръкопляскания, въпреки че "соколите" не успяха да победят "Берое". Запалянковците останаха доволни от духа на играчите, които бяха на минути от успеха срещу стабилен тим като старозагорци. В защитата на гостите имаше двама чернокожи играчи по 180 см.
Запалянковците все още вярват, че отбора може да се спаси. В момента "Спартак" има четири точки и е на последно място в класирането. Целта на треньора Петър Курдов е 15 точки през есения полусезон. Следващият мач е в София срещу "Локомотив". Този тим е воден от бившия треньор на "соколите" Стефан Грозданов.

--- www.varna-sport.com





Няма коментари: