понеделник, януари 31, 2005

Трима контузени след спаринга с “червените”

Спартак губи с 2:3 от ЦСКА. Мирослав Петров пак вкарва, но се контузва. Гонят Иван Мартинов

Варненският Спартак записа първото си поражение в контролите, след като отстъпи с 2:3 от лидера във временното класиране в “А” група ЦСКА. По-неприятната вест за наставника Румен Димов обаче бе, че трима от възпитаниците му получиха контузии - Иван Мартинов, Мирослав Петров и Боян Илиев.
Варненци превъзхождаха именития си съперник през първата част и още в 3-ата минута Мартинов пропусна да открие с глава. В 15-ата минута пък Филипов се засуети и не можа да се възползва от отличен пас на Кателиев. Малко по-късно Роберт Цаха фаулира грубо Мартинов, в резултат на което му счупи кората и остави следи от бутоните си под коляното му. Чехът не получи дори и жълт картон, което изнерви нападателя на варненци. Мартинов на няколко пъти влезе в преракания с рефера Георги Нарлев и това му донесе два жълти картона. В 42-ата минута Мирослав Петров бе изведен отлично от Калоян Филатов и вкара шестия си гол от общо шест, които са реализирали “соколите” в проверките. При попадението вратарят на ЦСКА Ивайло Иванов влезе с бутоните в бедрото на Петров, в резултат на което нападателят напусна терена с две големи рани и пресечен мускул.
В 46-ата минута Ибрахима Гай изравни с глава, а в 68-ата Маркос Чарас направи 2:1 след перфектен пас на французина Беноа Кое. Малко след това травма получи и защитникът на варненци Боян Илиев, който напусна с усукано коляно. Гостите пък стигнаха до 3:1 с попадение на Хазуров, но Диян Кателиев оформи крайния резултат след самостоятелен пробив.

- Спартак - ЦСКА 2:3
- Спартак: Славов, Илиев, Михайлов, Ковачев, Филатов, Станчев, Ценов, Кателиев, М. Петров, Филипов, Мартинов (Арнаудов, Ст. Петров, Стефанов, Мирчев, Хасан, Каров, М. Христов-Менката, Милен Христов-Пистолета, Палавестрич)
- ЦСКА: Ивайло Иванов, Зафиров, Илиев, Цаха, Забавник, Гай, Кое, Муджири, Силва, Йорданов, Хазуров (Хмарук, Върбанов, Чарас, Заков, Иван Иванов, Олегов, Йошев)
- Голмайстори: М. Петров (42), Кателиев (82); Гай (46), Чарас (68), Хазуров (72)
- Жълт картон: Иван Мартинов
- Червен картон: Иван Мартинов (41)
- Съдия Георги Нарлев
- Стадион “Албена 1” - 200 зрители


Димов: Нямаме заместници на основните ни футболисти

Старши треньорът на Спартак Румен Димов заяви, че е доволен от показаното в контролата с ЦСКА, но изрази безпокойството си за контузиите на своите подопечни. “Говорих с д-р Мирослав Купенов и се надявам травмите на Миро Петров, Мартинов и Боби Илиев да не са сериозни и да мога да ги ползвам още следващата седмица. От показаното на терена съм доволен. Все пак определено през първата част играхме по-силно, а след почивката се видя, че нямаме равностойни заместници на основните си състезатели. Ще търсим още играчи. Чакам и президента Иван Славков да се завърне, за да се реши проблемът с футболистите, на които дължим пари. Решавайки този проблем, ще можем да картотекираме новите си играчи. Мартин Ковачев си намери мястото. Явно ще го ползваме като защитник. За Мирослав Петров пък се надявам да продължава да бележи и в официалните мачове”, каза наставникът на варненци Румен Димов.

--- pozvanete.bg

Няма коментари: