сряда, януари 19, 2005

Иван Славков решава за тримата от Литекс

Спартак приема Нафтекс на клубния си стадион, Иво Димов започна тренировки

Президентът на Спартак Иван Славков ще вземе решението дали да бъдат привлечени тримата футболисти на Литекс Димчо Беляков, Николай Димитров-Джаич и Десислав Русев, съобщава в-к."Позвънете новини". Новият наставник на ловешкия тим Ицках Шум обяви, че няма да разчита на тях и Спартак ще се опита да ги привлече. По-вероятно е те да дойдат под наем при “соколите”, но Славков ще прецени дали финансовите им претенции отгаварят на възможностите на клуба. Старши треньорът на варненци Румен Димов заяви, че тримата ще му свършат отлична работа, тъй като отборът изпитва остра нужда от опитни футболисти.
Днешната контрола с Нафтекс ще се играе на стадион “Спартак” вместо в Албена. Причината е, че спортно-техническият директор на “шейховете” Емил Табаков не е останал доволен от състоянието на терените в курортния комплекс. Бургазлии са от няколко дни на подготовка край Варна и днес от 15 ч. ще изиграят първата си контрола. В срещата с Нафтекс Румен Димов ще използва всичките си подопечни без Калоян Филатов, който е контузен и вчера тренира на облекчен режим. Със сигурност на терена ще се появи и защитникът Здравко Радев, който имаше лека контузия и не участва в проверката с Черноморец (Балчик) преди четири дни.
За първи път фланелката на “соколите” ще облече дошлият на проби Костадин Стрельов. 23-годишният полузащитник, който за последно е играл в Рилски спортист, пристигна във Варна в понеделник вечерта. Стана ясно, че Румен Димов ще даде шанс на Мирослав Петров и Мартин Казаков да се докажат в още 2-3 проверки. Двамата задоволиха с изявите си в мача с Черноморец (Баллчик) като Петров дори отбеляза единствения гол.
Вчера в отбора се завърна Иво Димов. Фамозният халф не игра в Спартак през есенния полусезон заради конфликт с уволнения вече старши треньор Петър Курдов. Наставникът обяви, че не е чувал за Иво Димов и с това си навлече гнева на футболиста, и много от най-верните привърженици на “соколите”.

--- pozvanete.bg


Илиян Ташев избяга от Спартак, отиде в Несебър

Илиян Ташев напусна Спартак и се присъедини към подготовката на новака в “А” група Несебър, съобщава в-к."Позвънете новини". . Левият халф-бек не се е появявал на стадиона на “соколите” от събота, когато взе участие в проверката с Черноморец (Балчик).
28-годишният футболист обяви преди няколко дни, че чака развитие на евентуален трансфер в Турция, но в крайна сметка отиде в Несебър.
Стана ясно, че старши треньорът на Спартак Румен Димов е набелязал няколко футболисти, които ще разтрогнат договорите си на предстоящия утре арбитраж. Специалистът обаче не бил наясно с функционалното им състояние и поради тази причина ще потърси съвет от мениджъри в столицата. Днес на обяд за София заминава и нападателят Иван Мартинов, който води подготовката си със Спартак. 23-годишният футболист ще направи пореден опит да разтрогне договора си с бургаския Черноморец. Ако го стори, Мартинов най-вероятно ще подсили “соколите”.
Вчера от залата на стадион “Спартак” бяха изкарани всички огради и седалки, които трябваше да бъдат монтирани на трибуните. Помещението ще се ползва, освен от детските и юношеските формации на “соколите”, и от 12-токласничките от варненското Спортно училище “Г. Бенковски”.

--- pozvanete.bg

Няма коментари: