събота, януари 08, 2005

Димов: Главната ми цел е да сплотя колектива

Усетя ли, че не мога да изпълня поставените ми задачи, сам ще си тръгна, категоричен е новият треньор на Спартак

Назначеният преди два дни за старши треньор на Спартак Румен Димов определи като трудна задачата да остави отбора в “А” група. Той обаче е категоричен, че е наясно с какво се захваща и ще направи всичко възможно да спаси отбора от изпадане. Димов се върна за четвърти път начело на “соколите”, като сега замени представилия се неубедително през есента Петър Курдов. “Наясно съм с какво се захващам и съм убеден, че няма да е лесно да оставя отбора в “А” група. Сега ще е по-трудно от миналата година, когато се спасихме в последния кръг. Нужно е и привличането на няколко футболисти във всички линии. Клубната политика на Спартак е да се търсят млади и перспективни състезатели, но аз ще искам да дойдат няколко опитни играчи, тъй като без такива няма да е лесно да оставим тима в елита. Моята първа и най-важна цел е да помогна за сплотяването на колектива. Наясно съм, че няма да съм идеален за всички момчета, защото всеки си има свой характер. Категоричен съм и че ако видя, че не мога да изпълня целите, сам ще си тръгн а. Няма да чакам някой да ме гони. Ще преотстъпваме футболисти едва, когато привлечем нови попълнения”, коментира Димов.
Той окачестви като нелоялна постъпката на Живко Бояджиев и Тодор Радомиров, които избягаха от Спартак, за да заиграят в така наречената Лига на баровците в турската част на Кипър. “Спартак им помогна да израстнат за футбола. Ако не беше нашият клуб Тошко нямаше да бъде забелязан от ЦСКА например. Да не би когато играеха във Феър плей някой да е имал сериозен интерес да ги привлече?!”, каза Димов. Двамата футболисти ще бъдат чакани най-късно до понеделник, след което ръководството ще обяви санкциите, които ще им наложи. Най-вероятно те ще останат без футболни права до изтичането на договорите им със Спартак. Контрактът на Радомиров е до лятото на 2005 г., а този на Бояджиев изтича година по-късно.


Връщането на Иво Димов щяло да помогне на тима

Наставникът на Спартак Румен Димов обяви, че възнамерява да направи опит да придума Иво Димов да се върне в отбора. Както е известно, ексцентричният полузащитник има договор със “соколите”, но не игра през есента в тима заради конфликт с досегашния наставник Петър Курдов. “Познавам отлично характера на Иво Димов, но вярвам, че връщането му ще е от огромна полза за Спартак. През миналия сезон той бе с основна заслуга за оставането на тима в “А” група. Бил съм му и преди треньор, нямам проблеми с него. Компромиси обаче няма да правя”, уточни единственият футболист, вкарал гол на Манчестър Юнайтед с екипа на варненски отбор.
Другият, който най-вероятно ще почне със спартаковци е Здравко Радев. Защитникът разтрогна контракта си с Беласица и ще излезе без пари на варненци. В телефонен разговор с доскорошния наставник на петричани Мирослав Миронов, Румен Димов е бил уверен, че Радев е в отлична форма. Със “соколите” вчера тренираха няколко младоци от Суворово, Девня и Черноморец (Балчик). По всяка вероятност към днешната тренировка на отбора ще се присъедини и Иван Мартинов, но не е сигурно дали той ще остане в отбора за пролетта, а просто ще поддържа форма.
Ръководството на клуба пък обяви, че не са харесали нито един от играчите, които разтрогнаха договорите си с клубовете на арбитража в четвъртък.

--- pozvanete.bg

Няма коментари: