понеделник, януари 24, 2005

Спартак се отказа от турнира в Албена

Румен Димов научил от медиите за интереса към Беляков и Джаич, освобождава Костадин Стрельов

Спартак няма да участва на турнира в Албена, стана ясно вчера, съобщава в-к."Позвънете новини". Решението е на ръководството на тима. До няколко дни старши треньорът Румен Димов ще изготви програмата за контролните срещи между 1 и 10 февруари, когато ще се проведе надпреварата. След сутрешната тренировка днес “соколите” се качват на лагер в хотел “Термал” на Златни пясъци. Там тимът ще остане до 5 февруари, след което се завръща във Варна. Румен Димов ще заведе на лагера 25 футболисти, от които трима са вратари. След контролната среща с Девня в събота бе освободен дошлият на проби от Рилски спортист Костадин Стрельов. 23-годишният полузащитник взе участие в две от проверките на отбора, но не задоволи с изявите си. На лагера отиват и дошлите на проби Мирослав Петров и Мартин Ковачев. Те почти сигурно ще бъдат привлечени в отбора, но на този етап Румен Димов е категоричен, че двамата ще бъдат пробвани в още няколко контроли. Почти сигурно през пролетта с фланелката на Спартак ще играе нападателят Иван Мартинов. 23-годишният футболист разтрогн а договора си с бургаския Черноморец и ще излезе без пари на “соколите”.
“Окончателната група за новото първенство ще я кажа след приключване на подготовката. Ще търсим още нови попълнения. В процеса на работа, от понеделник нататък ще разговарям с компетентни хора, от които чакам ценни съвети. Надявам се да успеем да привлечем футболистите, които ми трябват”, каза Димов. Той опроверга появилите се информации, че Спартак преговаря с освободените от Литекс Димчо Беляков и Николай Димитров-Джаич. “От медиите научих, че проявяваме интерес към тях”, коментира треньорът. Димов е оптимист, че скоро клубът ще се издължи на Валентин Найденов, Ивайло Петев и Урош Голубович, след което ще могат да бъдат картотекирани новите попълнения.
Той даде добра оценка на първата фаза от подготвителния период. Наставникът похвали футболистите за старанието, което демонстрират. Димов отчете, че има умора, но това било нормално за тази фаза на подготовката.

--- pozvanete.bg

Няма коментари: