понеделник, януари 10, 2005

Румен Димов отказа подготовка в Турция

Халф и нападател от Южна България идват в отбора днес, наставникът съгласен да върне двамата бегълци


Новоназначеният старши треньор на Спартак Румен Димов обяви, че няма смисъл отборът да ходи на подготовка в Турция през февруари. Както е известно, в първоначално обявената програма на “соколите” фигурираше едноседмичен лагер в Бурса от 17-и до 24-и, в който трябваше да се изиграят 2-3 контроли. Според Димов, пътят до южната ни съседка ще излезе три дни и е по-добре “соколите” да се готвят във Варна. Освен това и евентуалните съперници за проверки в Бурса не са ясни. Вчера той състави програмата за зимната подготовка на тима, която ще протече в три етапа и чиято основна цел е достигане на върхова спортна форма на играчите. Първият етап ще премине при домашни условия във Варна и ще цели подобряване на аеробната и мускулна издръжливост. Вторият етап е в курорта Златни пясъци. Там ще се търси обща темпова и скорстна издръжливост на футболистите, както и взривна сила плюс нарастване обема на контроли и усъвършенстване на игровата подготовка. Третият етап отново ще е в морската столица, като в него е включено участие в международния турнир в Албена от 1 до 10 февруари. Първата контролна среща на Спартак е на 15 януари срещу Черноморец (Балчик) и най-вероятно ще се играе на клубния стадион на “соколите”.
Днес към тренировките на варненския тим ще се присъединят двама нови футболисти от Южна България. За единия се знае, че е 22-годишен нападател на Велбъжд (Кюстендил), а другият е полузащитник, но не е ясен тимът, от който пристига. Те ще останат на проби най-малко две седмици и ако бъдат одобрени от наставника, ще останат в отбора. Румен Димов опроверга появилите се информации, че ако избягалите в Кипър Тодор Радомиров и Живко Бояджиев се върнат, няма да ги приеме. Специалистът бил говорил с тях по телефона и заяви, че те са добре дошли в Спартак. Почти е сигурно обаче, че Радомиров и Бояджиев няма да играят при “соколите” най-малко до края на първенството.


Иван Мартинов почна със Спартак, Филатов подписва

Нападателят Иван Мартинов се присъедини към подготовката на Спартак в събота. 23-годишният футболист е собственост на бургаския Черноморец, но възнамерява да разтрогне договора си с “акулите” на заседанието на арбитражната комисия на БФС на 20 януари. “Благодаря на Спартак, че ме прие, въпреки че все още не съм свободен играч. През последните шест месеца не водих нормална подготовка, но се надявам, че ще успея да възвърна формата си”, заяви за “Позвънете Новини” Мартинов. Ако успее да се раздели с Черноморец, нападателят най-вероятно ще остане поне до лятото в Спартак. В същото време се разбра, че защитникът на “соколите” Калоян Филатов се е съгласил да продължи договора си с клуба за още една година. Настоящият му контракт изтича на 30 юни 2005 г., но след разговор с ръководството Филатов е склонил да го удължи. Между двете тренировки днес пък старши треньорът Румен Димов се е уговорил да се срещне с Иво Димов. Ексцентричният халф има договор със Спартак, но категорично отказа да играе под ръководството на доскорошния наставник Петър Курдов. “Искам да се видя с него и да разбера дали има желание отново да помогне на тима за оставане в групата”, обясни Румен Димов. На пресконференция от 14 ч. днес той ще бъде представен официално като старши треньор на “соколите”.

--- pozvanete.bg

Няма коментари: