понеделник, януари 31, 2005

"СПАРТАК" одобри МИРОСЛАВ ПЕТРОВ, МАРТИН КОВАЧЕВ и РАДЕВ

Треньорът на "Спартак" Румен Димов одобри намиращите се на проби Мирослав Петров и Мартин Ковачев. Първият вкара 6 гола в 4 мача, а снажният Ковачев показа, че става за защитник. "Искам двамата в състава и през седмицата ми предстои разговор с Иван Славков, след който ще са стане ясно за колко години ще им предложим договори", призна Димов. Двамата ще излязат без пари на варненци, защото разполагат с бележка, че са свободни без финансов иск. Иван Мартинов ще подпише след заседанието на Апелативната комисия. Четвъртото ново попълнение Здравко Радев също ще подпише, ако няма проблеми с коляното. "Здравко ще тренира пълноценно от понеделник. Ще изчакаме да видим дали ще се възстанови 100 % и тогава ще преценим дали да му предложим контракт", уточни Димов .
Мишо Лазаров също е пред завръщане в "Спартак". Той окончателно отпадна от сметките на треньора на "Нафтекс" Огнян Ралев. "Каза ми, че няма да разчита на мен, тъй като след пропадането на трансферите на Николай Кръстев и Станимир Димитров в отбора са останали много защитници", сподели Лазаров. Последният ще тренира с бургазлии до четвъртък, когато се връщат на Златните заради турнира в Албена. След това ще си търси нов клуб. "Ще говоря с Румен Димов и ако му трябвам, е възможно да се върна в "Спартак". В противен случай ще обмисля други варианти", призна Мишо.
Ако трансферът при "соколите" стане факт, Лазаров ще играе отново като преотстъпен, защото наредбата не разрешава един играч да се преотстъпва на повече от един клуб в един сезон. При положение, че иска да премине в друг отбор, футболистът трябва да скъса с "Нафтекс" по взаимно съгласие на последния арбитраж през февруари. Това означава, че ще се откаже от над 10 000 лева, които има да взема.
С извадена ръка от рамото напусна контролата със "Сливнишки герой" в събота в Оброчище Марко Палавестрич. Той пострада още в 1-вата минута след сблъсък с бившия национал Вальо Найденов и бе откаран в болница. За варненци започнаха Арнаудов, Палавестрич, Ст. Петров, М. Христов - Менката, Милен Христов, Мартинов, Филипов, Стефанов, Мирчев и двама юноши. След почивката от представителния тим на терена се появиха само вратарят Христо Николов и Мирослав Коларов. Другите 9 бяха юноши. Румен Димов призна също, че ако времето не се оправи, няма да пътуват за спаринга със "Светкавица" в Търговище в сряда, пише в-к "Черноморие".

--- varna-sport.com

Няма коментари: