неделя, април 17, 2005

Спартак-Славия 0:0

- "Спартак": Георги Арнаудов, Златин Михайлов, Здравко Радев, Станислав Петров, Мартин Ковачев, Боби Илиев, Диян Кателиев, Николай Станчев (72-Георги Филипов), Марин Ценов, Мирослав Петров (83-Николай Съботинов), Славик Раданов (49-Окан Хасан)
- "Славия": Славчо Тошев, Янко Вълканов, Ангел Стойков, Кирил Джоров, Радослав Рангелов, Георги Мечечиев, Велимир Иванович (74-Георги Владимиров), Мартин Керчев (46-Жуниван де Мело), Димитър Рангелов, Чавдар Янков, Благой Георгиев (86-Мартин Стефанов)
- Съдия: Стефан Спасов от Перник
- Стадион: "Спартак", 1000 зрители

"Спартак" (Вн) и "Славия" загубиха по две точки във Варна след 0:0. Двата отбора мачкаха топката 90 минути, но не вкараха решителния гол. В последните секунди късметът бе на страната на домакините, защото Георги Мечечиев стреля покрай гредата от чисто положение. Варненци пропиляха най-изгодната си ситуация в 51-ата минута, когато след удар на Боби Илиев защитникът Ангел Станков изби от голлинията. И двата отбора изпълниха по няколко преки свободни удара , но над гредите.

--- varna-sport.com


Румен Димов: Бяхме по-добри

Наставникът на Спартак (Вн) Румен Димов остана доволен от показаното от момчетата му при равенството със Славия (0:0). "Не споделям думите на колегата Хубчев, че не се е получил хубав мач. Спартак направи по-смислените атаки днес. Доволен съм, че започнахме да атакуваме и по фланговете. За жалост си пролича старата ни слабост да реализираме положенията си. Нямахме шанс пред гола. Дали доверието ми към Мирослав Петров е безгранично ще ви отговоря, че давам шанс на всички мои играчи. Който покаже повече старание в тренировките излиза титуляр в мачовете. Не смятам, че Марин Ценов е играл слабо, а напротив днес той показа друго лице. Ценов е добър футболист, който може да ни помогне много. Радвам се, че най-после се отърсихме от напрежението. Момчетата се успокоиха и заиграха по-стабилно. Явно е, че ни липсва реализатор", коментира след мача той.

--- ole-bg.com


Мирослав Петров: Здравословно не се чувствам добре

Човекът от който всички привърженици очакват да вкара гол е Мирослав Петров. Нападателят на "соколите"не може да се разпише в 8 поредни мача от първенството. Освен това и играта му не спори. В срещата със Славия Петров бе напълно обезличен от защитниците на гостите и рядко имаше възможността да се срещне с топката. "Не се чувствам добре. Здравословно имам предвид. Откакто се стопли сякаш нещо ми стана. Да не говорим за терена, който не позволява да се играе нормално футбол. Съжалявам, че не вкарах, но ще дам всичко от себе си до края на първенството", заяви пред "ОЛЕ-БГ" Петров.

--- ole-bg.com


Кателиев: Славия не беше слаба, ние играхме добре

Халфът на Спартак (Вн) Диян Кателиев бе разочарован от улевото равенство, което постигна отбора му срещу Славия. Дидо имаше възможност да отбележи от пряк свободен удар, но топката мина на сантиметри от напречната врата на Славчо Тошев. "Как да вкарам прекия свободен удар, като стената беше на 6 метра от топката. Питайте съдията защо се получи така. Всички казвате, че Славия е играла слабо. Аз обаче не мисля така. Ние играхме добре и толкова позволихме на "белите" да покажат колко са технични. Жалко, че пак няма кой да вкара гол. Играем добре, притискаме съперника и накрая без гол", коментира Кателиев.

--- ole-bg.com


Мечечиев: Дано Спартак да играе така и срещу Литекс

Халфът на Славия Георги Мечечиев изрази надежда, че Спартак ще играе феърплей и в останалите мачове до края на първенството. "За съжаление Спартак изгуби шансове за оставането си в групата. Това не ме радва, тъй като изкарах добър период в този клуб. Но такива са реалностите. С показаната игра днес варненци показаха, че мястото им е в "А" група. Дано обаче да играят с този хъс и срещу нашия конкурент за местата даващи право на участие в евротурнирите Литекс. В 90-ата минута имах възможност да вкарам, но неравният терен ми попречи да намеря добре топката. Има още много мачове до края и вярвам, че ще успеем да изпълним целта си", заяви за "ОЛЕ-БГ" Мечечиев.

--- ole-bg.com


Марин Ценов: Няма да паднем от Левски и Литекс

Полузащитникът на Спартак Марин Ценов е категоричен, че единственият компонент, който куца в играта на тима е яловата атака. "Не знам защо не можем да вкарваме голове. Ако днес бяхме победили Славия шансовете ни за спасяване от изпадане се увеличаваха значително. А играхме добре, създадохме и голови положения, но проблемът ни е, че трудно вкарваме. Как може за осемте ни мача през пролетта да сме отбелязали само едно попадение?! Имах възможност да отбележа, но Миро Петров им подаде много остро топката и затова не я намерих добре. Ако бях тръгнал пък да я обработвам, Джоров щеше да ми я вземе. С тази игра съм убеден, че Левски и Литекс няма да ни победят във Варна. Яд ме е много за загубите от Несебър и Нафтекс. В Несебър сбъркахме много. Отидохме със самочувствие след равенството с ЦСКА и тръгнахме да ги мачкаме, да ги надиграваме. Те играха на контраатаки и се поздравиха с победа. А трябваше да е обратното - ние да се затворим отзад и да чакаме да вкараме след някоя контра. Срещу Берое другата седмица имаме шансове, но трябва да почнем да вкарваме голове", заяви за "ОЛЕ-БГ" Ценов.

--- ole-bg.com

Няма коментари: