понеделник, април 04, 2005

СПАРТАК - ЦСКА 0:0

- Спартак: Арнаудов, Михайлов, Радев, Ковачев, Ст. Петров, Б. Илиев, Н. Станчев (68 Лазаров), Кателиев, Ценов (79 Филипов), Раданов, Ст. Георгиев (46 М. Петров)
- ЦСКА: Хмарук, Забавник, В. Илиев, Зафиров (79 Юруков), Силва, Кое, Янев, Евг. Йорданов (46 Хазуров), Муджири (30 Линдпере), Й. Тодоров
- Жълти картони: Арнаудов, Михайлов, Ковачев; В. Илиев
- Съдия Антон Генов
- Стадион “Спартак” - 4000 зрители

ЦСКА отново не успя да бие Спартак във Варна
Лидерът в класирането си тръгва само с точка за трета поредна година


Спартак постигна героично домакинско равенство срещу лидера ЦСКА за трети сезон поред. Пред 4000 зрители на стадион “Спартак” двата тима не успяха да си вкарат гол в неособено качествен мач, в който преобладаваха битките. Варненци се бранеха умело и дори създадоха няколко контраатаки, които обаче не доведоха до чисто голово положение. Първата опасност бе пред вратата на домакините. В 3-ата минута Йордан Тодоров нахлу отляво и центрира в наказателното, където в опита си да изчисти топката Златин Михайлов я прати в страничната греда и кълбото излезе в корнер. Последва опасна контраатака на “соколите”. Тя обаче бе пропиляна от Славик Раданов, който излезе сам отляво на атаката, но побърза да бие и ударът му бе слаб и безпроблемен за улавяне от Хмарук. До почивката ще се запомни още единствено удар на Христо Янев от фаул, който мина на два метра над вратата.
През второто полумвреме ЦСКА стоеше по-добре на терена, но Спартак успяваше добре да се брани и не допусна попадение в мрежата си. Още в 46-ата минута Данчо Тодоров нахлу отдясно и можеше да открие резултата, но ударът му бе спасен от стража на домакините Георги Арнаудов. Малко по-късно резервата за варненци Мирослав Петров бе изведен добре напред от Марин Ценов, но стигайки до наказателното поле се притесни от догонилия го Беноа Кое и стреля анемично в ръщете на Хмарук. Последваха нови пропуски на Линдпере. При първия Златин Михайлов изчисти топката от крака му, а при втория естонецът се засуети в наказателното поле и бранителите се справиха с опасността. В 78-ата минута пък Христо Янев отново имаше шанс от фаул, но би в стената. До края положенията на “червените” се изчерпват с няколко мелета в наказателното поле, при които спартаковци успяваха героично да опазят вратата си от гол.

--- pozvanete.bg


Румен Димов: Показахме, че не сме за отписване

Старши треньорът на Спартак Румен Димов бе изключително доволен след равенството с ЦСКА. “Благодаря на момчетата ми, които с огромно желание и себераздаване показаха, че не сме отбор за отписване. Предварително знаехме какво представлява ЦСКА. Че е стойностен отбор и се бори за шампионската титла. Взехме мерки да неутрализираме силните им страни. Смятам, че с желанието и труда, които хвърлиха моите футболисти, постигнахме минималното, но за нас всяка точка е ценна. Отличавам всичките си футболисти, дори и резервите”, категоричен бе Димов.
“Имахме много положения, които изпуснахме. Спартак се бранеше с 10 футболиста в своята половина. Ние от пет голови ситуации не вкарахме нито една. Реално резултатът можеше да бъде най-малко 2:0 за нас. Теренът бе много тежък. На такова игрище не може да се играе футбол. Спартак искаше много точката и с много желание успя да я спечели. Не мисля, че равенството ще се окаже решаващо за спечелване на титлата. И да бяхме паднали и да бяхме били, неведнъж съм казвал, че до края на сезона има още много кръгове и тепърва ще се решава кой ще е шампион у нас. Няма никаква разлика дали сега правим равен или по-нататък. Най-важното е футболистите да демонстрират желание за успех във всяка среща. Още преди мача казах, че ще играем дерби”, заяви наставникът на ЦСКА Миодраг Йешич.

--- pozvanete.bg


Ценов: Какво геройство? ЦСКА са много слаб отбор

Полузащитникът на Спартак Марин Ценов бе категоричен, че неговият тим не е постигнал нищо значимо, тъй като съперникът не притежава необходимата класа. “Никакво геройство не сме направили. ЦСКА са много слаб отбор и бе нормално да не ни бият. Разликата ни идва оттам, че нашата организация малко куца. Трябват ни точки, ако искаме да останем в групата. Предстоят ни мачове с Несебър и Нафтекс и трябва да спечелим 6 точки. Резултатът от мача между двата тима не ни устройва, равенство между тях щеше да ни задоволи повече”, коментира Ценов.
“Трябваше ни един такъв мач, за да се вдигнеме. Напрежението при нас бе огромно предвид точковия ни актив и двубоите ни от началото на пролетния полусезон. Оттук нататък смятам, че ще вървим нагоре. Разбрах, че от ЦСКА се оплаквали за тежкия терен, но какъвто е за тях, такъв е и за нас. Има 10 мача до края и вярвам, че ще успеем да останем в групата”, заяви халфът Славик Раданов.

--- pozvanete.bg

Няма коментари: