вторник, април 12, 2005

Батето: Спартак сам се закопа

В качеството си на президент на БОК Иван Славков присъства на откриването на европейските първенства по борба във Варна. "ОЛЕ-БГ" обаче веднага потърси мнението на Батето относно футболната действителност в България. "Видяхте как се извъртяха нещата. Спартак ще изпадне, но все пак този клуб сам се закопа. Не може да взима точка от ЦСКА, а след това да губи от Несебър. Такава е действителността.

--- ole-bg.com



Марин Ценов: Не се сърдя на публиката

Марин Ценов се прибира към Варна в този момент. След появилите се пубикации, че талантливият халф на Спартак напуска отбора "ОЛЕ-БГ" веднага го потърси за коментар. Както се знае Ценов бе заменен още преди почивката при домакинството на "соколите" на Нафтекс (0:1). Вчера той отсъства от заниманието на отбора, което породи слуховете за напускането му. "Не знам от къде идват тези информации. Никога не съм казвал, че съм обиден на публиката. Всеки има право да изрази мнението си. Не успяхме срещу Нафтекс, но няма как. Мисля, че все още имаме някакви шансове за спасяване в елита. За целта обаче трябва и другите отбори да играят за нас. Ние пък нямаме право на грешка. Информациите, че напускам отбора също не са верни. На прибиране към Варна вчера имах проблеми с колата, за което съм уведомил старши треньора Румен Димов. Още днес най-вероятно ще се включа в заниманията", коментира пред "ОЛЕ-БГ" полузащитникът.

--- ole-bg.com



Ивайло Петев: Съжалявам за Спартак

Халфът на Родопа Ивайло Петев бе известно време в редеците на варненския Спартак. Недоброто отношение спрямо него в заплащането го принуди да разтрогне договора си със „соколите” по вина на клуба. Спартак изпада. Истина е, че не си получавах парите редовно в този клуб, но искрено съжалявам за настоящето незавидно положение на „соколите”. Мисля, че Варна заслужава да има два отбора в „А” група. Изкарах много хубави моменти в Спартак. Лошото е, че момчетата сигурно ще се пръснат и всичко започва отначало. Много трудно варненци ще успеят да се върнат в „А” група”, заяви той.

--- ole-bg.com


Иван Петров иска насрочване на Общо събрание в Спартак

Бившият нападател и старши треньор на Спартак Иван Петров поиска да се насрочи дата за Общо клубно събрание, на което да присъстват клубното ръководство, акционерите и всички, които милеят за тима. Днес той разпространи до всички медии отговор на изявлението на изпълнителния директор на Спартак Иван Войчев от петък (08.04.2005 г.) във вестник "Черно море" със заглавие "Играчите трябва да се срамуват от себе си" и подзаглавие "Те не заслужават да имат за президент на клуба Иван Славков". Според Петров, вината за моментното състояние на клуба, който е на последно място в класирането, носи настоящото ръководство и треньорите Петър Курдов и Румен Димов, водили тима през сезона. Бившият национал припомня, че когато е бил назначен за наставник на 23 юни 2004 г. е заварил в съблекалнята на отбора нещо неописуемо. "Просто не можех да повярвам, че в ХХІ век може да има такава анархия. Да няма най-елементарните пособия - топки, обувки, екипи за тренировка. Да не говорим за витаминозно възстановяване и храна, необходима в подготвителния период. При тези условия започна моята работа като треньор. Показвайки тази картина по телевизията, говорейки открито пред всичките медии, исках само едно - час по-скоро всички, които обичат Спартак да узнаят истината", пише в декларацията разпрострена от билшия национал.
Според него, "за да може Спартак да се изкачи нагоре към европейския футболен връх, трябва да бъде изграден нов и чист път". "По този път трябва да тръгнат хора честни и достойни, готови да защитават името на този славен клуб. Предлагам да се насрочи дата за Общо клубно събрание, на което да присъстват клубното ръководство, акционерите и всички, които милеят за нашия клуб", добавя Петров.

--- ole-bg.com

Няма коментари: