четвъртък, април 14, 2005

Спартак иска да си върне Миро Миронов

Ако той поиска нормални пари, ще го привлечем, категоричен е членът на управата на клуба Бранимир Балачев

Ръководството на Спартак ще се опита да привлече Мирослав Миронов за старши треньор, разкри вчера членът на Управителния съвет на варненския клуб Бранимир Балачев, съобщава в-к."Позвънете новини". Според него, идването на нов наставник е наложително, след като “соколите” на практика изпаднаха в “Б” група. Както е известно, Миронов вече бе на кормилото на варненския тим по време на управлението на бившия президент Николай Ишков. Неполучени заплати и липсата на цялостен финансов стабилитет обаче накараха специалиста да напусне Спартак. След това той бе начело на Беласица и Светкавица, за да се стигне до привличането му в Спартак (Плевен) преди месец. След поредица от слаби резултати обаче Миронов подаде оставка преди два дни, която не бе приета от клубното ръководство. При провал в предстоящото гостуване на Ботев в Пловдив треньорът със сигурност ще бъде освободен и “соколите” ще могат да влязат в контакт с него.
“Румен Димов е перфектен, но за администратор. Той знае всички тънкости по правилника на Българския футболен съюз. За треньор обаче ни трябва човек с авторитет. Мисля, че Мирослав Миронов е точно такъв. Разбрах, че възнамерява да напуска Спартак (Плевен), така че ще кажа на нашия президент Иван Славков да потърси варианти за връзка с него. Ако поиска приемлива заплата в рамките на най-много 2000-2500 лева на месец, го взимаме. Нуждата от старши треньор при нас е спешна. Моето мнение е, че трябва да го вземем още отсега, за да може за следващия сезон, когато сме в “Б” група, да е наясно с отбора и селекцията. Сигурен съм, че и Вили Вуцов ще се ослуша за място при нас, а и Илия Илиев е готов да поеме тима”, заяви Балачев.
Според общинския съветник оттук нататък ръководството трябва да обмисля всяко едно решение и да потърси съвети от известни варненски специалисти. “Ще искам съвети от известни варненски футболни деятели като Димо Момиров например. Не трябва да допускаме повече грешки и трябва да обмисляме максимално всяко едно решение”, смята адвокатът.

--- pozvanete.bg



Балачев: Иван Петров не оползотвори своя шанс

Иван Петров е виновен за лошия старт на лятната ни подготовка. Така членът на Управителния съвет на варненския Спартак Бранимир Балачев отговори на бившият наставник на тима, който преди няколко дни обвини ръководството за кризата при “соколите” и последното място в класирането. “Иван трябва да знае, че и ние като него милеем за Спартак и искаме отборът да се надигне. Никой не е искал да изпаднем, но за съжаление мисля, че вече връщане назад няма. Още повече, че Иван Петров получи своя шанс, но не се възползва от него. Той е виновен за лошия старт на лятната ни подготовка. След това дойде Петър Курдов, който със сигурност затегна дисциплината и подобри физическото състояние на момчетата”, заяви Балачев.
Според него ръководството на Спартак трябва да назначи на работа легендата на клуба Живко Господинов. “По мое мнение Живко трябва веднага да бъде назначен за скаут в клуба, да му се отпусне един лимит за заплата и да обикаля цяла България в търсене на млади футболисти”, каза Балачев.
Той обаче забрави факта, че участникът на световното първенство в Мексико през 1986 г. бе обявен за селекционер в началото на зимната подготовка, но дълго време никой не му предложи договор с клуба и той обяви, че вече няма нищо общо с настоящия спортно-технически щаб на Спартак.

--- pozvanete.bg

Няма коментари: