понеделник, април 11, 2005

Спартак - Нафтекс 0:1

- Спартак: Арнаудов, Ковачев, Михайлов, Радев (49 Лазаров), Б. Илиев, Ст. Петров, Н. Станчев, Кателиев, Ценов (37 Филипов), М. Петров, Съботинов (74 М. Христов)
- Нафтекс: Чворович, Костов (75 Митрев), Бранимиров, Жеков, Кръстев, Сърмов (66 Даниел Христов), Борносузов, Янев, Тодоров, Деян Христов (46 Сакалиев), Мица
- Голмайстор: Сакалиев (75)
- Жълти картони: Н. Станчев, М. Христов
- Съдия Момчил Врайков
- Стадион “Спартак”- 1500 зрители

Спартак на практика изпадна в “Б” група, след като изгуби с 0:1 домакинския си мач с Нафтекс. Оттук нататък “соколите” трябва да се надяват само на чудо и благоприятно развитие на мачовете на останалите си конкуренти, ако искат да се спасят. За поражението от “шейховете” повлия и главният съдия Момчил Врайков, който подмина две явни нарушения срещу футболисти на Спартак в наказателното поле на бургазлии и не отсъди фаул при гола на Нафтекс. Мачът като цяло не предложи големи футболни достойнства, но това бе нормално с оглед на факта, че и за двата тима трите точки бяха жизненоважни. Варненци играха много мъжки, бориха се до самия край на двубоя, но трудно създаваха голови положения, поради което и нямаше как да бият.
В 3-ата минута гостите можеха да открият резултата, но удар на Борносузов от фаул бе отлично отразен от Георги Арнаудов. Малко след това Боян Илиев отправи опасен шут от 15 метра, но топката бе отбита от защитник на “шейховете”. В 14-ата минута пък Станислав Петров стреля силно и Чворович с мъка изби в корнер.
През втората част мачът бе равностоен като дори лек превес имаше отборът на Нафтекс. В 62-ата минута Борносузов отново затрудни от фаул Арнаудов, а четвърт час преди края на срещата падна и голът. Арнаудов вкара топката в игра от аут, но тя попадна в Борносузов. Той намери Стойко Сакалиев, веднага след което фаулира Мишо Лазаров. Врайков не свири нищо и пусна атаката, от която Сакалиев вкара за 0:1. Интересното е, че нападателят бе оставен на резервната скамейка и се появи на терена след почивката. Две минути след гола Милен Христов бе задържан в наказателното поле от Бранимиров на два метра от Врайков, а малко след това бе спънат от Николай Кръстев. Реферът не отсъди дузпа при нито една от ситуациите като след втората дори показа картон за симулация на Христов.

--- pozvanete.bg


Румен Димов: Поемам цялата вина, още имаме шансове

Старши треньорът на Спартак Румен Димов пое цялата вина за загубата от Нафтекс. “След такъв мач се говори много трудно. Борихме се със зъби и нокти за успеха, но липсата на реализаторски качества ни доведе до поражение. Голът отново стана след индивидуална грешка. Положението ни сега е много тежко, но все още имаме шансове. Дано да дойде моментът, когато ще тръгнем нагоре и ще се зарадваме и ние. Момчетата трябва да си повярват, тъй като напрежението породено от негативните резултати напоследък оказва влияние. Аз поемам цялата вина за неуспеха. Не виня момчетата”, коментира на пресконференцията след срещата Румен Димов.
Неговият колега Иван Цветанов бе много доволен. “Не се получи качествен двубой, но това бе нормално с оглед на важността на срещата и за двата отбора. За наше щастие успяхме и спечелихме трите точки. Дано оттук нататък да тръгнем нагоре”, каза Цветанов.
Фамозният полузащитник Иво Димов пък разкри, че Спартак явно не ги оска, тъй като не в него е причината да не бъде картотекиран.
На трибуните на стадион “Спартак” присъства бившият треньор на Левски Рюдигер Абрамчик. Той бе с един мениджър и наблюдаваше футболисти на двата отбора. В ложата бе и бившият национал и носител на бронзов медал от световното първенство в САЩ през 1994 г. Петър Александров.

--- pozvanete.bg


Спартак може да доиграе първенството с юношите

Ако зависи от мен, още сега ще разпиша трудовите книжки на 5-6 души от нашия отбор, казва членът на управата Бранимир Балачев

Спартак може да доиграе сезона с юношите, тъй като след поражението с 0:1 от Нафтекс шансовете за оставане в групата са почти нищожни. За идеята загатнаха президентът на клуба Иван Славков и членът на Управителния съвет Бранимир Балачев. “Питам Митко Събев дали има феърплей? Учудващо спокоен съм. Бях бесен след мача с Несебър. Сега ми трябва време да си помисля за някои неща. Не изключвам вариант да доиграем първенството с юношите. Много неща са объркани при нас, но не сега е времето да говоря. Въпреки това Момчил Врайков не ни отсъди две чисти дузпи. Не съм обмислял треньорска смяна. Мисля, че все още имаме шанс да оцелеем, но това ще бъде много трудно. Трябва да свикнем и с мисълта, че може да изпаднем”, коментира Славков пред сайта www.ole-bg.com.
Балачев бе още по-краен. “Ако зависи от мен още сега ще разпиша трудовите книжки на 5-6 души от нашия отбор. Много хора нямат място в тима. Отговорността за това трябва да се поеме от хората, които подготвят играчите. Не може да се обръщаш към треньора с “бате Душко”. Наш играч ми каза, че не може дори да се изпоти на тренировка. Повечето нямат въздух на терена. Хората, на които най-много разчитаме - Диян Кателиев и Марин Ценов, бяха най-слабите в мача. Те са двама от тримата, които разговаряха с президента ни и искаха смяната на Петър Курдов. Сега те ни предадоха. Точно тези момчета. Може да доиграем първенството с юношите ни и да подготвим отбора за “Б” група. Не е толкова фатално. Бързо ще възвърнем позициите си. И до ден днешен твърдя, че на отбора не му трябва варненски треньор. С “бате” не става. В Черно море ситуацията е по-различна, но ако бяха на нашия хал щеше да е друго. Доста хора ще си тръгнат”, заяви Балачев.
Изпълнителният директор на “соколите” Иван Войчев също бе бесен след загубената среща, но не пожела да коментира пред медиите ситуацията с клуба

--- pozvanete.bg


Филипов: Имаме най-великата публика в света

Младият нападател на Спартак Георги Филипов не успя да скрие разочарованието си след загубата от Нафтекс. “Трудно се говори след този мач. Аз вярвам, че ние още имаме шансове да се спасим. Ще направим всичко възможно за постигането на целта. Мисля, че не заслужавахме да паднем в тази среща. Играхме добре, но не успяхме да вкараме гол. Тежко ми е. Благодаря на публиката ни, която е най-великата на света. Феновете ни подкрепяха във всеки един момент. Това заслужава само уважение и дълбок преклон”, успя да каже той.
Милен Христов-Пистолета заяви, че главният арбитър на срещата Момчил Врайков не е отсъдил две чисти дузпи срещу него. “Най-отговорно заявявам, че и в двата случая имаше нарушения срещу мен. Гледайте записите на ситуациите и ще разберете. Първият път защитникът на Нафтекс щеше да ми скъса фланелката. При следващия случай пък друг защитник си бе обърнал главата и изобщо не ме виждаше. За него нямаше друг шанс да ме спре освен да ме подкоси. За съжаление вече е късно и няма как да преиграем мача”, коментира той.

--- pozvanete.bg

Няма коментари: