петък, април 15, 2005

Войчев: Все още не сме изпаднали в “Б” група

Николай Станчев официално назначен за помощник-треньор на тима. Иво Димов поискал лична среща с Иван Славков

Спартак все още има шансове за оставане в групата и ще се бори до последната минута на срещата си от 30-ия кръг. Това мнение изрази на пресконференция вчера изпълнителния директор на “соколите” Иван Войчев. Той добави, че на този етап старши треньорът на тима Румен Димов няма да бъде сменян от поста си. “Румен ще си води мача срещу Славия в събота, както и останалите срещи до края на първенството. Има промяна в треньорския щаб и тя е, че Николай Станчев вече официално е назначен за играещ помощник на Румен Димов. Всички знаят, че той има огромен опит и познава достатъчно добре качествата на футболистите в “А” група. Имаме все още шансове да се спасим от изпадане в “Б” група. До края на сезона има още осем срещи, като трябва да се отчете и фактът, че резултатите на нашите преки конкуренти за оставане в групата са благоприятни за Спартак. Знаем, че в момента състоянието ни в класирането е тревожно, предстоят ни трудни домакинства и гостувания на преки конкуренти. Ще се борим обаче за мястото си в елита до после дната минута на последния кръг”, обясни Войчев.
Изпълнителният шеф добави, че някои от основните футболисти на тима са изневерили в досегашните мачове. “Срещу Нафтекс някои футболисти не се представиха на нужното ниво, а срещу Несебър разочароваха всички. Нямаше го този хъс и желание за победа както бе през последните мачове от есента. А тогава помните, че записахме само победи у дома. Да не говорим, че в повечето мачове от първенството не спазваха тактическите указания”, категоричен бе Войчев.
Той разкри, че Иво Димов е поискал среща с президента на клуба Иван Славков относно параметрите по евентуалния си договор с тима. “Иво тренира усърдно и по мое мнение е в много добра форма. Той поиска среща с президента”, каза Войчев. Ясно е обаче, че ексцентричният полузащитник няма да играе за Спартак през този сезон.

--- pozvanete.bg


Бившият треньор бил виновен за това състояние

Бившият старши треньор на Спартак Иван Петров носи 70% от вината за моментното състояние на Спартак. Това обяви на пресконференция вчера изпълнителният директор на “соколите” Иван Войчев. “Иван Петров отново иска някой да го забележи. Не му прави чест да излиза с изявления против клуба пред медиите, защото той носи 70% от вината за моментното състояние на отбора. В един момент през лятото той превърна футболисти като Диян Кателиев, Николай Станчев и Марин Ценов в спаринг партньори на неговите момчета от Феър плей. В края на лятната подготовка имахме само 13-14 картотекирани играчи за първите кръгове. Вместо да пуска тях в контролите, той залагаше на по 9 състезатели от неговия Феър плей и още двама от Спартак. Всички помните пък, че в последните 10 години постоянно искаше “вот на недоверие” срещу Николай Ишков. Просто иска някой да го забележи”, коментира Войчев.

--- pozvanete.bg


Иван Петров: Нека всеки, който обича Спартак, да даде гласа си

Бившият треньор на Спартак Иван Петров отново изпрати декларация до медиите, в която заявява, че настоящото ръководство на клуба е довело тима до краха и трябва незабавно да се свика извънредно общо събрание на акционерите. Бившият национал коментира и думите на президента на “соколите” Иван Славков и изпълнителния директор Иван Войчев във варненски вестник: “Даваме акциите на Спартак на Иван Петров”.
“В този ваш отговор показвате, че не искате да се занимавате с мен, защото истината боли. Но това мое мнение е продиктувано от името и авторитета на този клуб, на който само аз отдадох 20 години като професионален футболист, на който отдадоха своят труд и живот стотици футболисти и деятели в дългогодишната му история. Та нима на имена като Тома Захариев, Кирил Пандов, Добромир Ташков, Иван Филипов, Никола Попов, Герасим Калугеров, Кирил Киряков, Альоша Гончаров, Божидар Ставрев, Димитър Енчев, Христо Николов-Чоко, Енчо Недев, Георги Андонов, Косьо Костадинов, Живко Господинов, Краси Зафиров, Пламен Казаков, Пламен Михов, Димитър Трендафилов, Иво Димов не им е безразлична тази съдба и какво бъдеще очаква този клуб”, пише в декларацията.
Петров пита още: Защо вие г-н Войчев, когато ме представихте за треньор казахте пред всички медии и цялата общественост, че ръководството е осигурило 1 200 000 лева. Парите наистина са необходимост, но трябва да има и достойнство. Нека след края на сезона открито всички, които обичат истински Спартак, да дадат своя глас на доверие за ново ръководство.
“Може би не знаете, че след 3 години нашият любим Спартак прави 90 години. Дано тогава го има на футболната карта”, завършва декларацията.

--- pozvanete.bg


Жиката: Не ме свързвайте със Спартак

Легендата на Спартак Живко Господинов обяви, че по никакъв начин не иска името му да се свързва с настоящото ръководство на Спартак. Думите на участника на световното първенство в Мексико през 1986 г. са по повод изказването на члена на управата на “соколите” Бранимир Балачев, че иска да го назначи като селекционер. “Постоянно се спекулира в пресата, че съм селекционер в този клуб. Това е пълна глупост. Не искам подобни неща да се тиражират в медиите, защото ми оказват негативно влияние в личен план”, категоричен бе Жиката.
Стана ясно, че срещата със Славия пропускат Милен Христов, Караджов, Тончо Стефанови Палавестрич.
На въпрос на “Позвънете Новини” дали се предвиждат намаления на билетите или безплатен вход на мачовете до края изпълнителният директор Иван Войчев отговори: Няма как да стане това, тъй като разходите ни за всеки мач са огромни. Само ще ви кажа, че за охраната срещу ЦСКА платихме 3000 лева. Отделно 2300 лева са съдийските такси, имаме и други разходи. Приходът ни от мача с ЦСКА бе 8000 лева.

--- pozvanete.bg

Няма коментари: