петък, април 01, 2005

Иво Димов остана без картотека за мача с ЦСКА

Дългоочакваното завръщане на полузащитника Иво Димов на терена най-вероятно няма да се състои и в предстоящия мач на Спартак с ЦСКА, съобщиха от пресслужбата на “соколите”, съобщава в-к."Позвънете новини". Ексцентрик №1 в българския футбол трябваше да играе за родния си тим срещу лидера в класирането в неделя от 15 ч., но има проблем с документите за картотекирането му. Той не е успял да ги донесе на наставника и изпълняващ функциите на администратор Румен Димов. Играчът трябваше да завери нотариално договора и анекса си с клуба, но изпусна срока за това. Дори халфът да завери документите си днес, няма кога те да стигнат до София, за да бъде уреден футболистът с права.
Феновете на Спартак очакваха Димов като месия, но завръщането му на терена се отлага поне със седмица. През есента 34-годишният футболист бе картотекиран в Спартак, но заради конфликт с Петър Курдов отказа да играе. През зимата пък разтрогна договора си по взаимно съгласие, но сега склони да се върне. Сайтът “Варна Спорт” пък лансира друга версия, че Димов умишлено не е парафирал документите. Всичко зависело от условията, които шефовете на “соколите” му предлагат.
Срещу ЦСКА няма да играят oще вратарят Генко Славов, който има такава клауза в договора си, Марко Палавестрич, който е с натъртена ключица и Траян Дянков, който заради административни проблеми не може да бъде картотекиран

--- pozvanete.bg


“Соколите” бият ЦСКА винаги с резултат 2:1

От 51 отбора, играли срещу Спартак в “А” група, ЦСКА е най-неудобният. От “червените” варненци са загубили 61 от 78 мача и са допуснали 199 гола. Срещу столичани е едно от двете най-големи поражения на отбора в “А” група - 0:7 1993/1994. Във Варна мачовете са 38 - 4-11-23 (28:63). Всички победи в морската столица за Спартак са с по 2:1. Двете последни ремита във Варна също са интересни. Предпоследното 1:1 (2002/3) е запомнящо се с това, че “соколите” прекъснаха рекордната серия от 13 поредни победи на отбор в елита. През тази пролет Велизар Димитров изпусна дузпа. ЦСКА печели най-големи разлики с 3:0 и 4:1. Няма футболист от Спартак, вкарал гол на ЦСКА. Единственият е Траян Дянков, но той не е картотекиран. Като домакините, “Соколите” са вкарали по-малко голове на ЦСКА отколкото в София - 28 срещу 29. Само 1 играч е правил два гола в един мач във Варна - Кирчо Киряков (1976/77). Първият двубой между двата отбора е през пролетта на 1950 година - 1:1. Единственото равенство в столицата е това, а Спартак има 1 п обеда и 38 загуби там.

--- pozvanete.bg


Спартак влага 120 000 евро в “Локомотив”

Съветът по спорта към кмета разреши създаването на Акционерно дружество между община Варна и потенциален инвеститор за възстановяването на стадион “Локомотив” и прилежащите му площи. Според плановете, там трябва да се развиват, освен футбол още лека атлетика и борба. На “Локомотив” ще бъдат изградени игрища и спортна база за възстановяване, съобще “ОЛЕ-БГ”. Вече има има кандидат-инвеститори за комплекса. Единият от тях е ПФК Спартак, който ще инвестира над 120 000 евро. В момента продължават интензивно и преговорите за отдаването на стадион “Спартак” и прилежащите му площи на едноименния клуб. Част от терените са държавна собственост и вече са направени постъпки за деактуване в общински. Правото за ползване ще бъде за 10 години, което е максималният период разрешен от закона. От общинската аминистрация са уверили Спартак, че до края на юли ще бъде създадено въпросното АД и през лятото ще започне работа. Освен залата и стадиона се предвижда изграждането на тенискорт.

--- pozvanete.bg

Няма коментари: