събота, април 09, 2005

"Спартак" играе мача на живота си

"Спартак" излиза максимално надъхан за победа срещу "Нафтекс" днес. Двубоят започва в 17 часа на стадион "Спартак" и ще се ръководи от Момчил Врайков. Единствено трите точки оставят домакините в играта за оцеляване и те са решени да ги спечелят с футбол. Преди вчерашното последно занимание треньорът Румен Димов е казал на футболистите: "Момчета, вдигнете глави и се раздайте на терена. Знайте, че в събота играете мача на живота си. Ако спечелим, запазваме реални шансове за оцеляване."
В състава на "соколите" се завръща излекуваният Мартин Ковачев, но от групата отпадна болният халф Славик Раданов. Вероятен състав (1-3-5-1-1): Арнаудов - Михайлов, Ковачев, Радев - Илиев, Ст. Петров, Станчев, Ценов, Кателиев - Христов (Филипов) - М. Петров. В 18-те са също Славов, Лазаров, Съботинов, Мирчев, Ст. Георгиев и Хасан.
Днес в 10 часа футболистите на "Спартак" се събират в хотел "Планет", където ще обядват и разпускат преди дербито на дъното.

--- chernomorie.info.bg


Ники Станчев: Нищо още не е загубено

Президентът Иван Славков надъха футболистите за успех. Нафтекс не може да събере 18 души за мача

Капитанът и играещ помощник-треньор на Спартак Николай Станчев обеща, че той и неговите съотборници ще дадат всичко от себе си в днешния мач с Нафтекс, който е от изключително значение за варненския тим. Ако не победят, “соколите” почти сигурно ще изпаднат в “Б” група. “Предстои ни изключително важен мач. Всички хора свързани с този клуб трябва да се обединим и да повярваме, че оставането ни в групата е реално постижимо. При една победа над Нафтекс, всичко ще си дойде на мястото. Следва мач със Славия, който отново е във Варна и можем да бием. Имаме силите, трябва само да си повярваме. В Несебър не играхме лошо, дори имахме превес, но за съжаление не успяхме да победим. Свалям шапка на нашите фенове. В момента те ни подкрепят толкова силно, колкото не са го правили дори преди 2-3 години, когато отборът бе доста по-добър”, заяви Станчев. Капитанът на “соколите” има разтежение и ще излезе на инжекции в днешната среща.
Вчера президентът на клуба Иван Славков посети отбора и надъха футболистите за победа. Босът също е категоричен, че шансове има и целта за оставане в групата може да бъде изпълнена. Славков ще присъства на мача, който започва в 17 ч. днес.
Вчера от Нафтекс долетяха хубави новини за Спартак. Младият наставник на “шейховете” Иван Цветанов има сериозни проблеми с контузени състезатели и няма да може да събере 18 души за мача във Варна. След като стана ясно, че травмата на нападателя Пламен Крумов е сериозна и той ще пропусне днешния двубой се оказа, че след завръщането си от лагера на националния отбор (родени 1987 г.), двамата футболисти на Нафтекс Орлин Старокин и Георги Божилов са с контузии и също отпадат от групата. На последната тренировка усложнение от стара контузия получи и халфът Марин Петров, който също пропуска двубоя. Така групата за мача във Варна е съставена от 15 полеви играчи и двама вратари.
От фенклуба на Нафтекс заявиха, че повече от 50 привърженици ще пътуват до Варна, за да подкрепят отбора в този изключително важен двубой.

--- pozvanete.bg


Иван Славков: Момчета, играйте за клуба, феновете и мен

Шефът на "Спартак" Иван Славков надъха отбора за двубоя с "Нафтекс". Бизнесменът разговаря 15 минути със своите подопечни в съблекалнята преди вчерашното занимание. "Момчета, изиграйте този мач за клуба, феновете и мен. Вярвам ви и съм убеден, че ще имаме повод за радост в събота", заявил с благ тон Славков.
Както "Черноморие" писа, ако "соколите" вземат 9 точки от мачовете с "Нафтекс", "Славия", "Берое" и "Локомотив" (Сф), ще получат по 1500 лева премии. Парите са гарантирани.

--- chernomorie.info.bg


Радев или Ковачев хваща Сакалиев

Стожерът в защитата на "Спартак" Здравко Радев или Мартин Ковачев ще пази персонално звездата на "Нафтекс" Стойко Сакалиев, научи "Черноморие". "Ако получа подобна задача, ще направя всичко възможно да не позволя на Стойко да вкара гол. През кариерата си съм се справял с далеч по-силни нападатели и затова не съм притеснен", каза за "Черноморие" Радев. Последният е убеден, че той и неговите нападатели са мобилизирани до краен предел и ще се вложат 100 процента на терена. "Ако съдията свири 50 на 50 и имаме малко шанс, трите точки са за нас", отсече Здравко.

--- chernomorie.info.bg


Жеков: Съжалявам за публиката на "соколите"

Съжаление, че "Нафтекс" ще разочарова публиката на "Спартак" изрази Станислав Жеков. Както е известно, централният защитник игра за "соколите" през сезона 2002/2003 г. "Винаги ще уважавам феновете на "Спартак" и клуба, но ние нямаме право на грешка във Варна и ще спечелим. Пожелавам на "Спартак" да остане в "А" група", заяви за "Черноморие" Жеков. Последният се надява, че липсата на Пламен Крумов няма да се отрази върху стрелковата мощ на отбора. "Вярно е, че Крумов вкара единствения гол за нас напролет (бел.ред от дузпа), но без Крумов сме длъжни да вкараме един гол повече от "Спартак" в събота", допълни Станислав.

--- chernomorie.info.bg


ЛЮБОПИТНО


ОТ ЕСЕНТА НА 1995 Г. "СПАРТАК" И "НАФТЕКС" СА ИЗИГРАЛИ 19 МАЧА. Бургазлии имат предимство - 11 победи, 3 равни и 5 загуби, голова разлика 41:25. Във Варна "Спартак" има 4 победи, 2 равни и 3 загуби, при голово съотношение 13:9. В последните три срещи на стадион "Спартак" гостите нямат вкаран гол.
ПЪРВАТА ПОБЕДА НА "СОКОЛИТЕ" С 3:0 (ПРОЛЕТ 1996) Е НАЙ-УБЕДИТЕЛНА У ДОМА. Другите три са с 2:1 (Пламен Тимнев - 2), 1:0 (Нено Ненов) и 2:0 (Радомир Тодоров от дузпа, Ивайло Петев). Равните са 1:1 и 0:0, а загубите - 2:3, и 1:2 - два пъти. Втората загуба с 1:2 дойде в мач No 100 на "Нафтекс" в елита.
ПЛАМЕН ТИМНЕВ Е ОТЕЛЯЗАЛ ГОЛОВЕ И ЗА ДВАТА ОТБОРА. 2 от тях са за "Спартак" и 1 за "Нафтекс" при 2:5. Николай Станчев и Марин Ценов единствени от настоящи състав на "Спартак" са вкарали на бургазлии. Станчев бележи при 2:3 във Варна (пролет 1997), а Ценов - при 1:5 (есен 2004).
С най-много голове срещу "Нафтекс" е Валентин Станчев - 5.

--- chernomorie.info.bg

Няма коментари: