неделя, март 26, 2006

Спартак с нова издънка - 1:1 с Дунав

Спартак не можа да спечели втори домакински мач поред, след като завърши наравно 1:1 с Дунав (Русе) в среща от 16-ия кръг на Източната "Б" група. Преди две седмици "соколите" загубиха с 1:2 от Калиакра (Каварна), но поправиха грешката си с успех с 2:0 над Добруджа като гост в миналия кръг. Варненци можеха да вземат и трите точки, но капитанът и играещ помощник-треньор Николай Станчев пропусна дузпа в 60-ата минута.
Мачът не блестеше с особени достойнства и головите ситуации пред двете врати се брояха на пръсти. В 26-ата минута русенци все пак стигнаха до попадение. Илиян Памуков взе топката малко пред центъра и подаде към включилия се отдясно Росен Емилов. Той центрира и Шенер Ремзи прати топката в мрежата - 0:1. Варненци се мобилизираха да връщат попадението, но главният съдия Красимир Йосифов подмина 100-процентова дузпа за тях, а и Траян Дянков отблизо би над вратата. Все пак в 45-ата минута спартаковци получиха право да изпълнят 11-метров наказателен удар, който бе точно реализиран от Младен Стоев.
След почивката домакините бяха по-активният отбор, но пропиляха шанса си в 60-ата минута. Тогава Мастънов събори в наказателното поле резервата Николай Съботинов. Реферът посочи отново бялата точка, а защитникът получи директен червен картон. Николай Станчев стреля, но Виктор Георгиев спаси удара му. Топката отново попадна у ветерана, който отправи нов удар, но стражът отново бе на мястото си и предотврати попадение в мрежата си. В 80-ата минута Ивайло Петев отправи удар, но Венци Маринов успя да отбие и така се стигна до крайното 1:1.

Спартак (Вн) - Дунав 1:1
- Спартак: Славов, Дянков, Б. Илиев, В. Маринов, Ст. Петров, Кателиев, Пекин (79 Велев), Стоев (59 Съботинов), Н. Филипов, Н. Станчев (72 К. Генчев), Мирчев
- Дунав: В. Георгиев, Памуков, Мастънов, Ем. Иванов, Трифонов, Хасан, Р. Емилов, Петев, Ст. Георгиев (89 Величков), Кирилов (64 Скерлев), Ремзи
- Голмайстори: Стоев (45 д); Ремзи (26)
- Жълти картони: Дянков, Ст. Петров, Пекин
- Червен картон: Мастънов (60)
- Съдия Красимир Йосифов
- Стадион "Спартак" - 1000 зрители

--- ole-bg.com


Ради Здравков подава оставка "долу-горе"


Старши треньорът на Спартак (Вн) Ради Здравков загатна след равенството с Дунав, че не е изключено да си подаде оставката. Той заяви, че благодари за това, което правят футболистите му, но се чувства изчерпан да ги мотивира. Запитан директно дали възнамерява да си подаде оставката Здравков заяви: "долу-горе". "Специално треньорските методи за мотивация и стимулиране на футболистите са изчерпани и не намирам други начини за това. Благодаря на тези, които успяха да мотивират силите си за този мач", каза Здравков. Според него може би трябва играчите да бъдат мотивирани по друг начин, но това вече е вътрешно организационен въпрос. "Когато през декември дойдох и разговарях с ръководството, поисках да ми бъде казано какви са изискванията към мен. Аз мисля, че това, което е искано от мен, съм го изпълнил", каза Здравков.
Запитан кога ще има повече яснота, той заяви лаконично, че днес и утре са почивни дни.

--- ole-bg.com


Ферарио Спасов: Като гледам какво става в долните дивизии...


Наставникът на Дунав Ферарио Спасов заяви, че не е доволен от съдията Красимир Йосифов. "Играхме под доста голямо напрежение. Неточните подавания и отигравания в мача ме карат да не съм доволен от моя отбор. Момчетата допуснаха доста грешки в подаванията, но за това си има някакви обяснения, тъй като ние сме на такова място в класирането, че всяка спечелена точка е от изключително значение. Не мога да кажа, че сме дошли за равен резултат. Ние дойдохме да спечелим този двубой. Не успяхме, защото се намесиха и други фактори. Не съм си позволявал да коментирам съдийството до този момент, но ... Като гледам какво става в долните дивизии...И двата отбора искаха да играят футбол. Спартак искаше да защити първото си място, а ние да се отлепим от дъното на таблицата, но неадекватните решения отново повлияха. До тук спирам, защото съм доволен от точката - 20 минути играхме с човек по-малко", коментира Феро.

--- ole-bg.com


Станислав Петров: Липсваше ни късмет


Защитникът на Спартак Станислав Петров отново бе сред най-дейните в мача срещу Дунав. Станислав трудно намери думи след равенството с русенския тим.
"Явно ни липсваше късмет. Ние имахме достатъчно положения за гол. Те имаха едно и вкараха, това е...", успя да каже той.

--- ole-bg.com



Венци Маринов: Нямахме шанс

Защитникът на Спартак (Вн) Венци Маринов изнесе добър мач срещу Дунав и в края на срещата дори успя да предотврати гол на Траян Дянков. "Какво да кажа. Нямахме късмет. Изтървахме и дузпа. Дунав имаха едно положение и това е. Всички отбори, които ни гостуват тук са така - почти не стигат до положения. Надявам се в следващия мач да имаме късмет. Трябва да бием Марица", заяви за "ОЛЕ-БГ" Венци.

--- ole-bg.com


Шият Васко Велев след сблъсък с играч на Дунав

Полузащитникът на Спартак (Вн) Васил Велев получи неприятна контузия по време на двубоя с Дунав. 2-3 минути, след като се появи на терена, той удари главата си с играч на русенския тим и получи рана. След срещата стана ясно, че раната му трябва да бъзде зашита в болницата.

--- ole-bg.com


3-ма задържани след мач с Дунав

3-ма фенове бяха задържани след мача на Спартак с Дунав. Служители на II РПУ във Варна закопчаха (невинни по думите на техни приятели) привърженици на соколите. Факт е, че няколко от стъклата на автобус в който се возиха фенове на русенци са начупени. Обаче своеволията на служителите на Районното управление не опирали до установените правила. Фен на Спартак е бил шамаросан от служител, незнайно защо...

--- ole-bg.com

Няма коментари: