петък, март 17, 2006

Ради Здравков: Притесняват ме терена и Ники Станчев

Старши треньорът на Спартак (Вн) Ради Здравков обяви на пресконференция днес очакванията си преди утрешната среща от 15-ия кръг на Източната "Б" група с Добруджа. Мачът е в 15,30 ч. в Добрич, а главен съдия е Момчил Врайков. "Както преди всеки мач очакваме той да е тежък. Изходните ни позиции са еднакви, след като и ние и Добруджа стартирахме пролетния полусезон с домакински загуби. Добруджа е добър отбор, с традиции в родния футбол. Но ние нямаме право на втора грешка. Въпреки че гостуваме, ние сме лидери и е повече от недопустимо да правим два пъти поред негативен резултат. Ние сме класен отбор и нямаме право на повторна неудача", каза Здравков.
"Притесняват ме атмосферните условия и тежкия терен. Иначе всичко останало е до играта, мощта и желанието за игра на всеки един футболист. Всеки един трябва да бъде амбициран да се докаже в срещата. Реферът Момчил Врайков не ме притеснява. Другото, което ме притеснява е това дали Николай Станчев ще е готов за пълноценно изиграване на мача", каза Здравков. Както е известно, капитанът и играещ помощник-треньор на тима се контузи срещу Калиакра и в началото на седмицата не тренира със съотборниците си. Вчера той се включи наравно с другите състезатели в тренировката, но Здравков все още е притеснен за състоянието му.

--- ole-bg.com


Здравков: Мирчев е млад футболист и е допустимо да греши


Старши треньорът и главен мениджър на Спартак (Вн) заяви, че Владислав Мирчев е млад футболист и е допустимо да греши. Както е известно, нападателят бе отстранен от отбора преди 8-9 дни, но в сряда бе амнистиран от наставника. "Владко Мирчев е млад футболист. Допустимо е да греши като такъв. Наказанието му беше с цел да отстрани тези проблеми", заяви Здравков.

--- ole-bg.com


Нападателите ги е страх пред гола, смята треньорът на Спартак

Наставникът на Спартак (Вн) Ради Здравков заяви, че не упреква футболистите си за пропуските, които правят. "По-лошото е, че виждах страх от евентуална грешка пред гола. Това води до пропуски и трябва да се преодолее. В защита ще потърсим по-голяма сигурност. Най-вероятно ще има по-голяма численост в отбраната ни, ще има промени в сравнение с първия мач. Със сигурност ще се съобразим и с играта на Добруджа. Ние познаваме отлично съперника и сме готови за различните техни варианти на игра", каза бившият национал.

--- ole-bg.com

Няма коментари: