неделя, март 19, 2006

Спартак (Вн) тресна Добруджа с 2:0 като гост

Варненският Спартак бързо се съвзе от докаминската загуба срещу Калиакра в първия пролетен кръг на Източната "Б" група. Варненци надиграха днес Добруджа с 2:0 като гости. Попаденията за "соколите" реализираха Владислав Мирчев и Диян Кателиев, а страхотен мач направи вратарят Генко Славов, който спаси някои стопроцентови положения на добричлии.
Мачът обаче започна с натиск на домакините. Още в 3-ата минута Симеонов отправи далечен удар, но Славов бе на мястото си. Малко след това защитата изпусна Петър Костадинов, който нахлу в наказателното поле и стреля от малък ъгъл, но отново Генко предотврати влизането на топката в мрежата си. В 21-ата минута Траян Дянков изби топката миг преди Здравко Петров-Трезеге да бие от два метра към вратата. Венци Маринов можеше да открие резултата в полза на Спартак в 24-ата минута, но ударът му с глава мина над вратата. Само минута по-късно Петър Костадинов излезе сам срещу вратаря, но Генко Славов демонстрира отличен рефлекс и спаси удара му. Четири минути преди почивката гостите ликуваха. Николай Станчев центрира от фаул и Владислав Мирчев с глава прати топката в мрежата - 0:1.
Спартаковци решиха срещата много скоро след подновяването на играта. В 50-ата минута Владо Мирчев, който не игра срещу Калиакра, тъй като треньорът Ради Здравков го прати при юношите, изведе отлично Диян Кателиев, който не срещна проблеми с матирането на Радомиров - 0:2. До края на срещата Генко Славов спаси още едно стопроцентово положение. В 69-ата минута Ивайло Данчев излезе сам срещу него, но стражът не допусна коженото кълбо зад себе си.

- Добруджа - Спартак (Вн) 0:2

- Добруджа: Радомиров, Здр. Петров (56 Господинов), Ат. Георгиев, Д. Димитров, Ат. Димов, Флоров, Танев, Симеонов, П. Костадинов (57 Данчев), Кючуков, Ив. Иванов (55 Желев)
- Спартак: Славов, Маринов, Б. Илиев, Ст. Петров, Дянков, Пекин, Велев (69 Михайлов), Кателиев, Н. Станчев (63 Генчев), Н. Филипов, Мирчев (83 Съботинов)
- Голмайстори: Мирчев (41), Кателиев (50)
- Жълти картони: Кючуков, Желев; Мирчев
- Съдия Момчил Врайков
- Стадион "Дружба" - 1200 зрители

--- ole-bg.com


Ради Здравков: Победата ни не подлежи на съмнение


Наставникът на Спартак Ради Здравков бе доволен след победата на тима му над Добруджа като гост днес. Бившият национал надхитри домакините, поднасяйки и тактически изненади в мача. "Поздравявам и двата отбора. Теренът бе изключително тежък. И двата отбора са доста сериозни и видяхте за какво себераздаване стана въпрос в мача. На полувремето казах, че ако сме единни ще успеем. Когато отборът е сплотен, когато всеки играч дава максимума от себе си ще победим. Нормално е да се допускат грешки. Видя се, че победата ни не подлежи на никакво съмнение и че е напълно заслужена", каза след срещата Ради.

--- ole-bg.com


Ради към Владко Мирчев: Трябва да изпълняваш тактическите задачи

Наставникът на Спартак Ради Здравков отстрани миналата седмица от първия тим нападателя Владислав Мирчев (на снимката). При гостуването на соколите в Добрич на Добруджа младокът бе амнистиран и отбеляза първото попадение във вратата на домакините и изведе блестящо Диян Кателиев за втория гол на варненци. След срещата Ради заяви, че няма никакви различия с Владко. "Поради простата причина, че аз съм треньор, а той е състезател мисля, че различия с Владислав нямаме. Това, че той бе отстранен за един мач и че бе изпратен да тренира с юношите е превантивна мярка. Целта ни беше да постигнем възпитателен ефект. Това, че Владислав вкара гол, първо, искам да кажа че той е на терена, за да се труди. Второ, той да изпълнява тактически задачи и да вкарва голове."

--- ole-bg.com


Пламен Бояджиев: Чест прави на Николай Станчев за това, което върши на терена на тези години

Наставникът на Добруджа Мирослав Кралев не пожела да се срещне с журналистите след загубата на тима му от Спартак с 0:2. Вместо него с представителите на медиите се срещна помощникът му Пламен Бояджиев.

"Нямаме обяснение за загубата от Спартак. Събрали сме се и обсъждаме ситуацията. Започнахме мача добре. Пригодихме се към терена. Създадохме положения и имахме инициативата. Всичко се срути след 2 грешки в нашата защита. С тези грешки Спартак ни победи. Ще обмислим нещата. Ще разговаряме и с ръководството. Ще трябва да се направят някакви промени. Ще си направим изводите дали да разчитаме на опитни или само на млади футболисти. Ние изводи за 1 мач от футболистите не си правим. Трябва да помислим за поведението на играчите в самите мачове. Доволни сме от това, което се показва на тренировка, а в срещите от първенството не. Ако футболистите ни дават 80% от това, което дават в тренировъчния процес Добруджа ще има коренно различно лице. Явно в психиката на футболистите е проблема. В по-голямата част от мача водихме играта, но живота продължава", каза той. "Играта на Спартак се водеше от Николай Станчев. Там допуснахме грешка. Нашите полузащитници не си го припредаваха както трябва. Чест прави на Станчев, че умее да ръководи играчите около себе си. Това е нещо, което и ние ще изискваме от опитните ни играчи. Опитните футболисти трябва да придават облика на отбора и да ги повед напред. Това, което прави Николай Станчев на 38-39 г. в Спартак, го искаме и при нас. Още веднъж чест му прави, за това което прави. Ние допуснахме грешки с редоверяването в някои от играчите ни и ще трябва да помислим върху този въпрос. Сега имена няма да посочим. За 30-40 дни не може да се ориентираш много в дадена обстановка", завърши Бояджиев.

--- ole-bg.com

Няма коментари: