петък, март 10, 2006

Спартак картотекира петима нови, Боян Илиев е сред тях

Петима нови футболисти картотекира днес администраторът на Спартак (Вн) Румен Димов. Безспорно, най-интересното от тях е това на Боян Илиев. Универсалният футболист се завръща в родния си клуб, след като игра няколко месеца в Нафтекс, след което бе освободен от старши тнреньора Иван Кючуков и разтрогна с "шейховете". Преди две седмици той отиде на проби във втородивизионен румънски отбор, но от броени дни отново е във Варна. Освен него Румен Димов картотекира Живко Бояджиев, Васил Велев, Мартин Любенов и Младен Стоев. Ради Здравков увери, че и петимата ще са в групата за утрешния двубой с Калиакра (Каварна).
Както е известно, преди няколко дни бе обявено, че картотекирането на Живко Бояджиев ще се забави, заради глобите от картоните му през 2004 г. Проблемът обаче е отстранен и халфът ще може да помогне на отбора още срещу каварненци. "Във футбола обикновено последната дума е предпоследна. Затова при Живко нещата се ускориха. Той също с желанието си за игра ни накара да направим този жест", уточни Ради Здравков.

--- ole-bg.com


Владислав Мирчев: Искам да си помисля няколко дни

Отстраненият от представителния отбор на Спартак Владислав Мирчев прие трудно решението на наставника на тима Ради Здравков да тренира с юношите. "Необходимо ми е малко време. Искам да си помисля няколко дни, за да преценя трезво какво да правя. Условията долу на Локомотив са, меко казано, неподходящи. Как да се готвя там?! Сега е моментът да видя какви варианти има пред мен. Не искам да прибързвам с крайни решения, защото ми е доста трудно", заяви Мирчев.

--- ole-bg.com


Здравков гледал Мирчев повече от синовете си

Старши теньорът и главен мениджър на Спартак (Вн) Ради Здравков разкри, че спортно-техническият щаб на клуба е полагал огромни грижи за нападателя Владислав Мирчев. Както е известно, 19-годишният талант бе отстранен от тима и пратен при юношите старша възраст, тъй като по думите на наставника "трябва да проявява по-сериозно отношение към тренировъчния процес, по-голямо уважение към институцията Спартак, към треньори и ръководители". "На Владко Мирчев бе оказано много голямо внимание. Такова внимание не съм отделял дори на синовете си. Потенциалът и качествата на това момче са огромни, но освен върху футбола той трябва да работи и върху душата и характера си. Ще следим изявите му", каза Здравков.
Бившият национал добави, че все още не е постигнато споразумение с Тодор Радомиров. Илиян Памуков пък предпочел условията на Дунав и затова не е в отбора.

--- ole-bg.com


Пламен Михов: Трябва да върнем феновете ни на трибуните

Новият изпълнителен директор на Спартак (Вн) Пламен Михов обяви, че иска феновете на отбора да се върнат на трибуните. Той разкри и бройката на феновете на Калиакра, които се очакват да пристигнат на утрешния мач във Варна. "Чух се с човек от щаба на Калиакра. Очакваме около 1000 техни привърженици. За тях ще има отделен вход. Да се надяваме, че времето ще е хубаво и ще дойдат всички спартаклии. Искаме да върнем хората на стадиона. Дори тези, които не са идвали на мач от месеци и години. По себе си съдя, че е много неприятно да играеш пред празни трибуни. Когато има повече публика имаш и повече хъс", каза Михов, който е играл в Спартак в края на 70-те и началото на 80-те години.

--- ole-bg.com


Новият изпълнителен шеф на Спартак: Започваме да игнорираме проблемите

Новият изпълнителен директор на Спартак (Вн) Пламен Михов заяви, че вече навлиза в обстановката в клуба и се запознава с проблемите. "Започнах да влизам в работата и да се запознавам с проблемите, които са големи. Тярябва обаче да започваме да ги игнорираме един по един, за да не се затлачват и натрупват и после да се чудим как да ги отстраним. Радвам се, че сме много добър екип. Администраторът Румен Димов свърши чудеса за два дни в София. Аз съм отговорен човек и ще полагам свръхусилия, за да бъде изпълнявано всичко своевременно", каза Михов.
"Основните проблеми са от финансово естество. Не мога да разкрия нищо около задълженията на клуба. Но най-важното е, че началото е сложено. Искаме да тръгнем на чисто за следващото първенство", добави бившият футболист на Спартак. Той добави, че преговорите в София, от които зависи финансовото бъдеще на клуба, вървят добре.

--- ole-bg.com


Ради Здравков: Нямаме право на грешка срещу КалиакраСтарши треньорът на Спартак (Вн)

Ради Здравков сподели на пресконференция днес очакванията си преди двубоя с Калиакра (Каварна). Двата тима излизат един срещу друг утре от 15,30 ч. на стадион "Спартак" в първия пролетен кръг на Източната "Б" група. Здравков е категоричен, че неговият отбор няма право на грешка и трябва на всяка цена да спечели трите точки. "Очакванията ми са като на всички, а именно с победа. Започваме новото първенство срещу тим, който сме убедени, че ще ни затрудни максимално. Казвам умишлено първенство, тъй като целта ни е да не разсъждаваме от гледна точка на времен лидер, а на отбор, който започва наравно с останалите си съперници и иска да спечели повече точки от тях в оставащите мачове. Знаем, че Калиакра направи селекция, има амбиции и се кани да ни бие. Ние обаче имаме повече футболни възможности, с характер трябва да победим. Нямаме право на грешка", заяви бившият национал.
Той добави, че теренът не е в идеално състояние, въпреки че по време на цялата подготовка отборът не е тренирал на него с цел да го запази.

--- ole-bg.com

Няма коментари: