петък, март 24, 2006

Контузията на Кателиев и теренът притесняват Ради Здравков

Контузията на Диян Кателиев и лошите атмосферни условия притесняват старши треньора на Спартак (Вн) Ради Здравков преди утрешния мач от 16-ия кръг на Източната "Б" група с Дунав. Варненци приемат русенци от 15,30 ч., а главен съдия е Красимир Йосифов. Негови помощници ще са Тихомир Боболов и Красимир Кандиларов, а четвърти рефер е варненецът Димчо Радев.
"Почти всички футболисти тренираха нормално през седмицата. Единствено Диян Кателиев бе на индивидуален режим. Все още не знам дали той ще вземе участие в срещата. При всички случаи ще е в групата, но дали ще започне като титуляр или ще остане на резервната скамейка, ще преценяваме в последния момент. Ако Диян не е в стартовите 11, знам кой ще заеме мястото му. Атмосферните условия и теренът няма да са добри. Това определено ще е минус за нашия отор, тъй като ние обичаме да притежаваме топката, да изграждаме атаки. На този терен футболът от игра ще се превърне в борба. По принцип лошите условия са по-удобни за гостуващите тимове. Определено си мисля, че в Дунав ще са доволни и на равенство. За нас обаче то не е вариант, само победата ни устройва", категоричен е бившият национал.
Според Здравков неговите подопечни ще имат възможността да се реабилитират пред своите фенове за домакинската издънка преди две седмици. "Предстои ни пореден домакински мач, в който ще имаме една добра възможност да се реабилитираме пред нашите привърженици за поражението от Калиакра (Каварна) в първия кръг. Дунав е много труден противник. Наблюдавахме ги по време на зимната подготовка. Отборът впечатлява с добрата организация, . Дунав е отборът провел най-сериозната подготовка, с три лагера. Съперникът ни ще си гони целта с вксички сили и средства. Ние трябва да сме крайно мотивирани и концентрирани", каза Здравков.
Спартак е на първо място в класирането на Източната "Б" група с преднина от 10 точки пред втория Марица. Дунав пък все още се намира в зоната на изпадащите като през пролетния полусезон възпитаниците на Ферарио Спасов са спечелили четири точки в два мача.

--- ole-bg.com

Няма коментари: