неделя, март 12, 2006

Калиакра нанесе първата загуба на Спартак, и то във Варна

Калиакра (Каварна) сътвори супер изненада в първия пролетен кръг в Източната "Б" група, след като победи с 2:1 лидера в групата Спартак (Вн) и то на неговия стадион. Досега "соколите" нямаха поражение през сезона като бяха допуснали само две равенства.
През всичките 90 минути се игра в половината на гостите, но те сътвориха три опасни положения и успяха да реализират две от тях.
Най-сериозната ситуация пред вратата на тима от Каварна преди почивкат абе в 25-ата минута, когато Младен Стоев изпълни отличен пряк свободенудар, но вратарят Добрин Добрев спаси. Малко след това и Николай Станчев можеше да се разпише от фаул, но ударът му мина покрай гредата. Варненци имаха още няколко атаки, но до гол така и не се стигна. Гостите стигнаха само до една голова ситуация през първото полувреме, която бе пропиляна от Георгиев.
В 55-ата минута нападателят на Калиакра Иван Караджов излезе сам срещу Генко Славов, но вратарят успя да спаси удара му. Само минута по-късно грешка на защитата на "соколите" доведе до първото попадение в срещата. След центрирате от фаул топката мина покрай няколко футболисти в наказателното поле, за да стигне до непокрития Георги Георгиев, който прати коженото кълбо в мрежата - 0:1. Варненци тръгнаха да връщат попадението, но ударите на Ники Станчев от фаулове не успяваха да поразят мрежата. В 66-ата минута резултатът все пак бе изравнен. Ники Станчев реализира дузпата отсъдена за игра с ръка на защитник на Калиакра. Реферът Мартин Богдев обаче изгони Младен Стоев за втори жълт картон две минути по-късно и Спартак остана с 10 души на терена. В 75-ата минута и Георги Христов от гостите напусна заради втори жълт картон. Домакините бяха близо до гола в 85-ата минута, но шутът на Николай Съботинов мина над гредата. Само три минути по-късно 36-годишният Георги Георгиев вкара второто попадение на каварненци, което им осигури победата. Нова грешка в защитата на Спартак доведе до пробив отляво и центриране към непокрития бивш нападател на Левски, Славия и националния отбор на Узбекистан, и той не срещна проблеми да я вкара в мрежата. В даденото от съдията продължение гостите останаха с 9 души, тъй като втори жълт картон получи Дарин Андонов.


Спартак - Калиакра 1:2

- Спартак: Славов, Михайлов, Илиев, Дянков, Петров, Пекин (81 Бояджиев), Кателиев, Стоев, Н. Станчев, Н. Филипов (84 Маринов), Генчев (58 Съботинов)
- Калиакра: Добрев, Сърбаков, Йонков, Андонов, Георгиев, Г. Станчев, Маринов, Христов, Павлов (67 Иванов, 77 Гавальов), Караджов
- Голмайстори: Н. Станчев (66 д); Г. Георгиев (56, 88)
- Жълти картони: Стоев, Бояджиев; Андонов, Георгиев, Христов
- Червени картони: Стоев (68); Христов (75), Андонов (90)
- Съдия Мартин Богдев (Бургас)
- Стадион "Спартак" - 1000 зрители

--- ole-bg.com


Ради Здравков: Загубата е отрезвителна


Старши треньорът на Спартак (Вн) Ради Здравков нарече "отрезвителна" загубата от Калиакра (Каварна). "Първо искам да честитя победата на Калиакра. Непредвидена загуба. В този момент от психологична гледна точка загубата е отрезвителна. През подготвителния период допускахме слабости в игрово отношение. Тези слабости продължават. За Калиакра победата е заслужена, тъй като се възползва от три наши грешки и успя да отбележи два гола. Победата е добре дошла, тъй като е в първия кръг. Не бих казал, че всички футболисти в днешната среща бяха достатъчно мотивирани. Точно на такъв тежък терен и когато има желание от страна на противника, е необходимо да вложиш малко повече характер и воля. В някои от футболистите това не го забелязах. От това стигам до извода, че настроението, което бе в началото на тази седмица, може би се е позагубило. Лошият терен по една или друга причина отнема качествата, но терена остава на заден план и не може да ни е оправдание. Ако има проблем с терена, той се преодолява с повече хъс и себераздаване", каза бившият национал.

--- ole-bg.com


Треньорът на Калиакра вярвал в победата


Старши треньорът на Калиакра Йордан Йорданов заяви след срещата със Спартак, че е вярвал в успеха на неговите футболисти. "Бяхме свидетели на здрав и мъжки мач на тежък терен. Имахме несполуки през цялата зима - трайни заболявания на някои футболисти, катастрофи, на няколко пъти нарушихме подготовката. Затова съм изключително доволен от момчетата и им благодаря, че бяха мъже на терена докрай. Определено с футболистите си говорихме преди двубоя, че няма да отписваме нито една среща. Имах възможност да наблюдавам само веднъж спартак - срещу ВМС. Тогава видях, че можем да гоним трите точки. Момчетата ми повярваха и днес това се получи. Лично аз вярвах в успеха днес", каза Йорданов.

--- ole-bg.com


Спартак и Калиакра почетоха паметта на Здравко Радев


Спартак (Вн) - Калиакра започна с едноминутно мълчание в памет на починалия на 26 декември защитник на "соколите" Здравко Радев. Бранителят си отиде от този свят, след като не можа да се пребори с рака. Футболистите на Спартак играха с черни ленти.

--- ole-bg.com


Генко Славов: Не сме подценили Калиакра

Вратарят на Спартак (Вн) Генко Славов бе много разочарован след загубата от Калиакра. "Те имаха три влизания към нашата врата и успяха да си вкарват две от тях. Може би това се дължи на недоглеждане отзад, заспиване в някои моменти. Напред играхме много, но вкарахме малко. Трябва да си вкарваме положенията. Цяла есен с по 1:0 или 2:0 биехме и много трудно беше. Днес след като ни поведоха първия път тръгнахме напред, защото искахме да стигнем до победата и се пооголихме отзад. Заспахме за втория гол, а и той падна късно и нямахме време за реакция. Лошото е, че загубихме, поне да бяхме направили хикс. С оглед на вчерашното равенство между Марица и Хасково, ремито нямаше да е толкова тежко, колкото поражението. Още повече, че паднахме на наш терен, първи мач. има още много мачове и е рано да се правят генерални изводи. Трябва да си вземем сега поука, докато сме още в началото, за да можем да вземем следващите мачове", каза Славов.
На въпрос дали отборът е подценил Калиакра и дали загубата може да подества отрезвително на отбора, Генко отговори: "В никакъв случай не смятам, че сме подценили отбора на Каварна. Не мисля, че е имало нужда да загубим, за да видим на какво ниво сме. Няма начин да сме подценили Калиакра, тъй като трябва да бием във всеки мач".

--- ole-bg.com


Ники Станчев: Играхме по-добре, но нямахме шанс

Капитанът на Спартак (Вн) Николай Станчев игра много силно срещу Калиакра и отбеляза единственото попадение във вратата на гостите. След срещата той сподели впечатленията си от двубоя.

- Ники, защо загубихте днес?
- Не знам какво да ви ккажа, загубата бе доста неочаквана. Но това е футбол. Като гледахте ирахме по-добре, но малшанс. Вкараха ни два гола от две ситуации.
- Фатална ли е загубата?
- Всеки мач, който губиш е фатален. Да се надяваме, че няма да има такива двубои оттук-нататък. Ако искаме да си постигнем целта, трябва да бием.
- Какви са изводите, които си правите от това поражение?
- Аз смятам, че не ние трябва да правим изводите, а друг. Все пак има треньори, които трябва да правят изводите.
- За подценяване може ли да се говори?
- Не може да се говори за такова нещо, след като 90 минути играхме пред тяхната врата. Това, че пред пет човека ни вкарват гол, не знам на какво се отдава. И при двете попадения имаме по четири сини човека, един минава и вкарва гол. Съмнявам се да сме ги подценили. Никой от отбора не мисли, че вече сме влезли в "А" група, за да подценява дадена среща. Има много мачове още, дано да няма такива като днешния.

--- ole-bg.com

Няма коментари: