вторник, март 07, 2006

Руси Динков: В началото на април в касата очакваме да влязат 200 000 лева

Новият спонсор на Спартак (Вн) Руси Динков обяви, че в началото на април се очаква в касата на клуба да влязат около 200 000 лева. Това обаче ще стане само ако се осъществят плановете на него и президента на клуба Иван Славков. Динков каза още, че дори това да не стане, няма да има проблем да отделя средства за Спартак.
"С Иван Славков сме приятели от много години и една вечер седнахме и му дадох едно предложение, което той прие веднага. Моята финансова помощ няма да бъде малка, а напротив - ще е доста голяма. Но зависи от някои работи, които се решават в София. Преди малко говорих с президента, който ми каза, че работите са почти уредени. Така че в началото на април в клуба ще постъпят около 200 хиляди лева. Набелязали сме фирми, които ще помогнат на клуба. Дори днес заедно с Пламен Михов сме ходили в две фирми, а той в още една. Кой с колкото може ще помага - с 5, 10, 15 хиляди лева. Но в рамките на един месец съм поставил задача на Пламен Михов - в клубната каса трябва да има 100-150 хиляди лева. Ние спокойно можем да изкараме сезона с 300 хиляди лева. С тези пари футболистите ще са спокойни, няма да имаме проблеми с пътувания, със съдийски такси. Дори съдийските такси сега Румен Димов ще ги плати като отиде да картотекира новите попълнения. Конкретни работи мога да ви кажа след 1 април. Но даже и да мине котка път, аз пак ще помагам, тъй като фирмата ми е достатъчно голяма. Годишният оборот е някъде около 4-5 милиона, имам 150 работника. Така че винаги мога да заделям 40-50 хиляди лева. Но ако стане това, за което ние с Иван Славков си имаме уговорка, ще влязат доста пари в клуба. За новото първенство сме се подготвили да направим нов бюджет за закупуване на футболисти и др. Защото Иван Славков е бизнесмен и сам казва: "аз от футбол не разбирам и искам футболни хора около себе си". Така че смятам, че ще се излезе от тази криза. В разговори сме с няколко фирми и която помогне най-много, нейното име ще бъде изписано на фланелките. Името на моята фирма "Рийсстройинвест" не искам да бъде изписано на екипите, тъй като аз не се нуждая от реклама", заяви Динков.
Той обяви и очакванията на ръководството за следващия сезон. "Амбициите ни за следващата година са отборът да влезе и да запази мястото си в групата. За по-нагоре не можем да мислим в първите 2-3 години. Първо трябва да ни бъде даден стадиона за 30 години и ще влязат сериозни инвеститори. Имаме сериозни идеи и проекти за стадиона. Но всичко зависи от общината. Тя обърна внимание на Черно море, време е и на нас да се помогне", завърши бизнесменът.

--- ole-bg.com

Няма коментари: