четвъртък, юни 02, 2005

РАДИ ЗДРАВКОВ за 5 години в "Спартак"! В клуба има пари за всичко!

Ради Здравков подписа 5 годишен договор със "Спартак" (2 плюс 3 години). Той бе представен пред отбора. Помощници ще му бъдат Методи Томанов и Илко Станчев. Изп. директор остава Иван Войчев. Целта на отбора е да се върне в "А" ПФГ още през следващия сезон. "Ще
работим по дългосрочна програма. Още догодина трябва да заемем мястото си в елита и да останем трайно там. Ще променим изцяло работата в клуба. Трябва да скъсаме с неефективното управление и лош манталитет", бяха първите думи на Здравков.
Той освен старши треньор той ще бъде и главен менажер, ще отговаря за всички спортно-технически проблеми в "Спартак".
Клубът е обезпечен за новото първенство. Има пари за екипи, селекция и подготовка. Ще бъдат проведени два тренировъчни лагера. От есента ще стартира програма на общината за подпомагане на "Спартак". Теренът и стадионът ще бъдат обновени.

--- varna-sport.com


Ръководството на Спартак представи Здравков и Томанов

Ръководството на ПФК Спартак вчера официално представи Ради Здравков като новия старши треньор и Методи Томанов като негов помощник. Здравков ще изпълнява функциите на главен мениджър на "соколите" и ще държи изкъсо ДЮШ.
"Много съм доволен, че за трети път съм в Спартак. Попадам тук ненатрапен и без лоби. Съгласувана е дългосрочна стратегия за възстановяването на отбора. Целта ни е да влезем веднага в А група и да не изпадаме. Самата история на този клуб не ни позволява да мислим за нещо различно от връщането в елита. Искам да направим постоянен и добър отбор. Играчите няма да са само с добри спортно-технически качества - те трябва да имат и морал и да милеят за клуба. Спартак бе изкуствено надут балон, който рано или късно щеше да се спука, затова изпадна. Всичко е натрупвано с годините", каза бившият национал.

--- ole-bg.com


Методи Томанов: Чувствам се в свои води тук

Новият помощник треньор на Спартак Методи Томанов заяви, че се чувства щастлив във Варна. "Ще се постараем с опита си от дългото пребиваване в ЦСКА да допринесем за стабилизирането на клуба. Чувствам се в свои води тук. Имах голям разговор с президента на клуба Иван Славков, след който разбрах за какво става въпрос в този клуб. Радвам се, че попаднах в Спартак", коментира той.

--- ole-bg.com


Войчев пое част от вината за изпадането

Изпълнителният директор на Спартак Иван Войчев пое част от вината за изпадането на отбора в "Б" група. Той смята, че е сгрешил най-вече с привличането на Иван Петров за старши треньор на "соколите" през миналото лято. "Знам, че след като отборът е изпаднал, голяма вина имам и аз. Смятам, че основната ми грешка бе, че настоявах пред ръководството за назначаването на Иван Петров за старши треньор. Подготовката не бе на ниво и след идването на Петър Курдов тя трябваше да се прави в движение. Отделно може да се отчете факта, че изиграхме доста мачове през есента с 12-13 футболисти, поради факта, че не можехме да картотекираме нови играчи. През зимата не съм участвал в изготвянето и подписването на договорите с новите попълнения", каза Войчев.

--- ole-bg.com


Балачев: Целта ни е да не вегетираме в елита, а да сме стабилни

Членът на УС на ПФК Спартак Бранимир Балачев заяви, че в началото ръководството не е знаело какво е истинското състояние на клуба. "Ние не знаехме какво има отдолу под хубавото име Спартак. Ако знаехме каква е истината можеше и да не се захванем - финансови проблеми, манталитет, не отговарящ на името Спартак, лошо отношение към треньорите и още много гнили неща. През пролетта се представихме изключително срамно. Изготвихме дългосрочна програма. В лицето на Ради Здравков намерихме човека, който е най-подходящ за осъществяването й. Очакваме помощта на Община Варна, за което работим от почти година. Най-важно е да възстановим отбора и изкореним манталитета на играчите ни. Ние искаме Спартак да го има дълги години в А група след като нас няма да ни има. Целта ни е да направим добър отбор, който като се върне в елита да не вегетира, а да има стабилност. Никога не съм търсил финансова или друга изгода от Спартак. Ако един ден вляза в парламента ще работя за доброто на клуба и целия спорт. Бях сред радетелите на спортната концепция, която прие Общината и от която нашите приятели от Черно море вече са стабилизирани. Относно юношите ни ще се постараем да не ни ги крадат за жълти стотинки, а да измислим взаимно-обвързващ вариант с техните родители", заяви адвокат Балачев, който е кандидат за депутат от листата на "Коалиция за България".
Той бе категоричен, че вече ще се подписват по-дългосрочни договори с футболистите. "Уверихме се, че когато на някой играч му изтича договора след 1-2 месеца, той не се напряга много", каза Балачев.

--- ole-bg.com


Иван Славков: Не трябва да търсим персонална вина за изпадането
Президентът на Спартак Иван Славков заяви, че не трябва да се търси персонална вина от никой за изпадането на отбора в долния ешелон. "Няма смисъл да търсим персонална вина от никой за изпадането ни. Важното е бързо да се стабилизираме и да се върнем в А група. Много важен момент е работата с школата. Започваме да оправяме терените на "Локомотив". В последните 3-4 години колко момчета са попаднали в представителния тим?", попита Славков.
Президентът допълни, че финансово отборът ще бъде осигурен за нормалното му съществуване. В началото на есента клубът очаква и въвеждането в действие на съвместен проект с Община Варна за заздравяването на клуба. "Трудно е да се намери спонсор, с който да делиш успехите и неволите. Ще направим 2 лагера на отбора. Договорите, които предлагаме на Ради Здравков и Методи Томанов са за по 3+2 години, което говори за плановете ни", каза още той.
Според Иван Славков във всяка ситуация може да се намери компромис, визирайки Тошко Радомиров. Централният нападател избяга заедно с Живко Бояджиев в Кипър в началото на пролетта. Президентът допълни, че няма футболист с неизплатени суми през цялата година. "Аз съм сигурен, че Тошко се върна със същите пари, които щеше да вземе и тук при нас. Може и Иван Петров да му е повлиял, но знам, че не е било за добре. Поне да беше отишъл на място където щеше да разбира езика. Но аз искам да попитам и друго. Ако аз не му платя заплатата, той може да разтрогне в БФС по вина на клуба, а като той ни е напуснал, кой ще ни покрие евентуалните щети?", завърши президентът на "соколите".

--- ole-bg.com

Няма коментари: