петък, юни 24, 2005

Иван Славков: До 5 години ще стигнем "Литекс" по бюджет

Бюджетът на "Спартак" в "Б" група ще е същият колкото през миналия сезон в "А" група. Това обяви Иван Славков на среща между спортно-техническия щаб на клуба, 15 фенове и кмета Кирил Йорданов в общината вчера. На нея присъстваха Ради Здравков и Николай Станчев, както и Бранимир Балачев.
Г-н Йорданов гарантира, че градската управа ще помага реално на клуба, както е направила с ПФК "Черно море" АД и мъжкия баскетбол. "Ще създадем съвместно АД със "Спартак" за стадион "Спартак" и прилежащите му площи. В него общината ще участва със своята собственост върху терените. Ще отпуснем също 50 000 лева за затревяване на едното игрище на спортен комплекс "Локомотив". Другото игрище ще е кортово и направено с лични средства на Иван Славков", разкри кметът.
Иван Славков призна, че след като икономическата структура започне да функционира, с печалбата ще се обезпечава бюджетът на клуба. "Визията ми е за едно по-добро и спокойно бъдеще на клуба. Ако всичко е нормално, до 5 години "Спартак" ще се самоиздържа и ще разполага с бюджет колкото този на "Литекс" и "Локомотив" (Пд)", заяви Славков. Последният допълни, че ще подобрят условията за работа в школата и на игрище "Локомотив", за да произвеждат собствени кадри, на които да разчитат. "Ще организират месечни турнири в малките общини и най-талантливите деца ще бъдат привличани в нашата школа и настанени в пансион във Варна", допълни Славков.
Кметът обеща също да отпусне помещение на феновете за техния фенклуб.

--- chernomorie.info.bg


Бизнесмени са готови да вложат 6 млн. лева в "Спартак"

До една година "Спартак" може да реши проблема с трайното си финансиране за десетилетия напред. Това обяви за "Черноморие" членът на Съвета на директорите Бранимир Балачев. Адвокатът разкри, че сериозни инвеститори са готови да вложат 6 милиона лева в клуба в кеш или на вноски. Укловието им е да закупят терен във Варна от 50 декара. Въпросният парцел вече е известен на общината. Проведени са и първите разговори. Остава да се изготви официално предложение, което евентуално да се гласува на общинска сесия в края на тази година или през 2006-та. "Ако парите, които ще получим, се вложат разумно в печеливши дейности, ще осигуряват между 1 млн. и 1,2 млн. лева дивиденти на година. За целта ще използваме услугите на инвестиционен посредник. Един от вариантите е да закупим държавни ценни книжа", уточни Балачев. Последният е убеден, че общината ще помогне на "Спартак", както направила това с футболния "Черно море" и мъжкия баскетболен тим.

--- chernomorie.info.bg


40 000 лева за двата лагера на "соколите"

Между 35 000 и 40 000 лева ще струват двата летни лагера на "Спартак", съобщи Иван Славков. "Осигурили сме всички необходими условия за една пълноценна лятна подготовка. Получихме вече и първата част от екипировката. Надявам се да изградим добър отбор, екип и колектив и съм уверен, че ще направим всичко възможно да се върнем догодина в "А" група", заяви шефът. Според него са длъжни да сложат край на голямото текучество в "Спартак". "Трябва да имаме 11 футболисти, от които на година да излиза само един. А не както беше досега - 4 - 5 играчи са заедно, а другите си тръгват след сезона", допълни Славков.
Ради Здравков, който се появи с обръснат мустак, призна, че целите пред него са две - завръщане в "А" група и изграждане на постоянен и перспективен отбор. "В края на сезона ще ви кажа кое от двете неща ме е удовлетворило повече. Като казвам простоянен отбор обаче, не значи, че в него ще играят само млади футболисти", каза треньорът. Здравков уточни, че ще правят селекция на деца, след като подобрят условията за работа в школата.

--- chernomorie.info.bg


Ради: Чакайте и опитни футболисти

"Спартак" ще привлече и опитни футболисти, които ще му свършат работа, гарантира Ради Здравков. Последният уточни, че до лагера на Правец ще пробват една дузина талантливи младоци. "За 10 дни ще ги огледаме и ще се запознаем с възможностите им. Който покаже качества, ще го задържим. Целта ни е по-бързо да избистрим състава за догодина", призна Здравков. Според него за Правец на 4 юли ще замине групата, на която ще разчита за новия сезон.
Вчера в 10 часа "соколите" започнаха подготовка. Над 20 футболисти тренираха в Белослав, а Златин Михайлов, Здравко Радев, Диян Кателиев, Милен Христов, Тончо Стефанов и Калоян Каров минаха медицински прегледи.
Единственото сигурно попълнение засега е Димитър Алексиев ("Сливнишки герой"). В заниманията се включиха също Иван Мартинов, Диян Делев и петима юноши. На проби са младоците Севелин Мустафа, Драган Халачев, Димитър Вутов и Борислав Войков (юноша на "Шумен", който е собственост на "Черноморец" (Бс), а през последния сезон е играл под наем в "Дунав"). Днес се чакат още двама на проби.

--- chernomorie.info.bg