петък, юни 03, 2005

Боян Илиев напуска родния "Спартак"

Боян Илиев си тръгва от родния "Спартак", научи "Черноморие". Той е уведомил Ради Здравков, че ще си търси нов отбор. "Боян няма желание да поднови договора си, който изтича на 30 юни, и ще бъде включен в трансферната листа", съобщи за "Черноморие" Иван Войчев. Тръгва си също и Марин Ценов. Халфът е уточнил, че може да остане само при определени условия. Не става въпрос обаче за пари.
Междувременно вчера "соколите" получиха поредните си заплати.

--- chernomorie.info.bg


ТОДОР РАДОМИРОВ поиска прошка от Иван Славков за "Спартак"

Бившият централен нападател на "соколите" Тодор Радомиров се появи внезапно с президента Иван Славков във варненския ресторант T&T и поиска прошка за "Спартак". Забегналият през зимата в турската част на Кипър футболист пожела отново да рита в "Спартак". Славков обаче обяви, че това може да стане след
съответния размисъл от страна на ръководството. Иван Славков обеща да построи в рамките на клубния стадион ново гнездо на "соколите". Както е известно, досегашното им любимо място за срещи до лятно кино "Тракия" - "Шестограма", бе съборено заради градеж на църква.

--- varna-sport.com


В “Б” група се разбраха за новите изисквания

През новото първенство в “Б” група няма да играят чуждестранни футболисти. Това стана ясно днес след срещата между изпълнителния директор на БФС Стефан Капралов и представителите на клубовете от втория ешелон и е една от точките, които ще влязат в наредбата за новото първенство. Освен това, отпада правилото и за задължителното участие на един юноша до 18 години и на един в младежка възраст до 21 години поне по едно полувреме. Това правило беше в сила през последните три години. От новото първенство това няма да е така. Всеки клуб ще може да избира с какви футболисти ще започва мача, като възрастов признак няма да има. Задължителни изисквания ще бъдат във всеки клуб да има картотекирани минимум 7 професионални футболисти, както и минимум трима играчи до 18 години. Клубовете ще бъдат длъжни и да имат пълен набор от възрастови групи в детско-юношеската си школа, каквото е изискването на разпоредбата за организиране на професионалния клуб - по една формация в юноши старша възраст, в юноши младша възраст и при де цата.
Двете “Б” групи ще бъдат сформирани на географски принцип - Източна и Западна, всяка с по 14 отбора. Това е решение на изпълкома още от месец март. Попълването на съставите в двете “Б” групи за първенството 2005/2006 г. ще стане на основание приетите критерии от Изпълкома на заседанието му от 26 юни 2005 г. Отборите, изпаднали от “Б” групата след завършване на първенството 2004/2005 г. през новото първенство ще играят в съответните “В” групи.

--- pozvanete.bg

Няма коментари: