четвъртък, юни 16, 2005

Ремонтът на “Спартак” завършва в края на юли

Боян Илиев почти сигурно ще продължи кариерата си в Израел

Започващият днес ремонт на стадион “Спартак” ще завърши в края на месец юли, съобщи за “Позвънете Новини” административният директор на варненския клуб Иван Славов. Той уточни, че поправки ще се извършват не само на терена, а и в част от трибуните, както и на резервните скамейки. На 6 август е стартът на новото първенство, а дотогава “соколите” ще ползват други терени за подготовката си.
“Ремонтът ще е по целия стадион. Съставили сме програма, чието изпълнение започва още от утре (б.а. днес) и ще продължи до края на месец юли. Продължаваме с монтирането на седалки в някои от секторите. Освен това на самото тревно поле ще бъдат извършени значителни промени, които ще доведат до много голямо подобрение на терена. Ще бъдат зачимени отделни части, предимно пред вратарските полета. Освен това ще направим графиране на терена, наторяване, някои от дупките ще се попълват с пръст и пясък. Заслоните на резервните скамейки също трябва да се подменят. Въобще, създали сме необходимата организация за значително подобряване на стадион “Спартак”, обясни Славов. Според него, ремонтът ще завърши според сроковете и няма опасност отборът да започне сезона извън Варна.
Той добави, че стадионът има лиценз от Българския футболен съюз за вътрешните първенства. Шефовете на Спартак обаче са се разбрали с хората от футболната ни централа да направят подобренията на съоръжението.
Наскоро и треньори от детско-юношеската школа на “соколите” се оплакаха от терена на стадиона, а по време на шампионата наставниците на ЦСКА и Славия Миодраг Йешич и Петър Хубчев казах, че на този терен не може да се играе футбол.
Междувременно, Боян Илиев обяви, че най-вероятно ще продължи кариерата си в чужбина. Сърцатият футболист има предложение от израелски клуб, а договорът му със “соколите” изтича на 30 юни. В същия тим защитникът бе на проби и миналото лято, но тогава от варненския клуб поискаха висока трансферна сума. До края на месеца трябва да стане ясно дали Илиев, който е един от любимците на агитката на Спартак, ще заиграе в Израел. Боян има и една оферта от български елитен клуб, но не пожела да разкрие името му.

--- pozvanete.bg

Няма коментари: