петък, юли 29, 2005

Ради Здравков: Оптимист съм, целите ни остават

През седмицата 4 играчи на Спартак напуснаха клуба. Дни преди началото на първенството потърсихме старши треньора на "соколите" Ради Здравков за коментар на трудната ситуация.

- Г-н Здравков, с какви чувства приехте факта, че цели 4 играчи на отбора напускат още преди началото на първенството?
- Въпросът е много деликатен. Като начало на разговора ни искам да спомена някои неща. От две седмици целият отбор е във Варна. Вие сте първият журналист, който ми се обажда да поиска мнението ми относно ситуацията в клуба! Навсякъде чета мои изказвания и не знам откъде журналистите ги имат?! Изписаха и много интересни тези и теми. Когато обаче информацията се предава от уста на уста, темата си губи същността. Относно ситуацията в Спартак мисля, че никой не може да обясни точно какво става. Не искам да влизам в подробности, но много съжалявам за това, което става.
- Вие сте човек, който държи на думата си и отстоява исканията си докрай. Вярвате ли, че отборът ще успее да изпълни предварително зададената цел - влизане във футболния елит на България?
- Аз съм оптимист. Още като разбрах, че още двама наши футболисти напускат, казах на останалите в съблекалнята, че борбата продължава. Ние затова сме в Спартак, затова сме дали дума, че ще работим за доброто на клуба. Още веднъж казвам, че съжалявам за това, което стана. Просто ситуацията се разви не както трябва. За нас е сериозен проблем. С колегите ми в клуба положихме един наистина сериозен труд в последните 30 дни и за нас е най-малкото неприятно, че някои момчета си тръгват. Въпреки всичко тези, които остават в клуба, трябва да дадат всичко от себе си.
- Какво предстои от тук нататък на Спартак?
- Със сигурност може да отбележим, че разполагаме с малко като бройка футболисти. Точно започнахме да напипваме необходимия баланс, момчетата започнаха да демонстрират пълните си възможности и ... Мисля, че вече трябва да променим някои неща относно воденето на играта. Трябва да променим и нашите изисквания като треньори. Много неща се променят след напускането на момчетата, но целите ни остават същите, каквито бяха и при идването ни във Варна - влизане в А група. Нищо друго не е на дневен ред в Спартак.

--- ole-bg.com

Няма коментари: