петък, юли 08, 2005

Преговарят с трима от "Спартак" за договори

"Спартак" ще започне преговори с Диян Кателиев, Станислав Петров и Мартин Ковачев за удължаване на техните договори. Това съобщи за "Черноморие" Ради Здравков. Настоящите контракти на тримата изтичат на 30 юни 2006 г. "В близките дни започваме разговори с Диян, Станислав и Мартин, тъй като политика на ръководството е да задържаме основните си футболисти за по-дълго време", уточни Здравков. За "Черноморие" Кателиев коментира, че ще преподпише, ако в новия му договор е включена клауза, която го прекратява по всяко време при изгодна оферта от чужбина или друг наш тим. Разбра се още, че на Димитър Вутов, Борислав Войков, Северин Мустафа и Иван Мартинов са предложени нови договори.
Здравков призна още, че вариантът за привличане на Стойчо Младенов окончателно е пропаднал. Чакат се още двама наши футболисти, с които селекцията на практика завършва. "Става въпрос за атакуващ и поливалентен играч. С единия обаче нещата доста се проточиха и не зная дали ще се стигне до споразумение", заяви Здравков.
До дни пълноценни тренировки ще поднови Мартин Ковачев. Защитникът пропусна последните занимания, тъй като е с ожулена пета.

--- chernomorie.info.bg


Чакат Ташев в Правец

Единият от двамата нови футболисти, които "Спартак" чака в Правец, е Илиян Ташев. Последният скъса с "Несебър" по вина на клуба и стана свободен агент вчера. Несебърци трябва да платят на Ташев две заплати и трансферна сума. След арбитража Илиян се прибра във Варна и днес ще тренира индивидуално на игрище "Локомотив". "Не съм говорил още с Ради Здравков, но е твърде възможно да се върна в "Спартак". Има някакъв варинат за чужбина, но този за "Спартак" е по-възможен", каза за "Черноморие" Ташев. Той може да тръгне за Правец още днес или в събота.

--- chernomorie.info.bg


"Соколите" се къпят в басейна на Тато

Футболистите на "Спартак" ще имат възможност да се изкъпят в басейна на Тато. Той се намира в бившата резиденция на комунистически лидер на България в Правец и е на 1000 метра от хотела на варненци. "Чухме, че басейнът е супер, и се надяваме да го опитаме в неделя. Тогава преди обяд имаме възстановяване, а после почивен полуден", съобщи за "Черноморие" Диян Кателиев. Халфът призна, че в свободното си време разпускат в кафетата на града. "Ходим за малко, след като се наобядваме и за по-дълго след вечеря. В 22 часа обаче всички трябва да сме по леглата", допълни Диян.

--- chernomorie.info.bg


Шведи, турци и немци искат Тончо Стефанов

Три оферти е получил Тончо Стефанов, научи "Черноморие". Нападателят скъса със "соколите" по взаимно съгласие вчера, след като се отказа от двете заплати, които клубът му дължи. Към Точно има интерес от елитния шведски "Йоргрите", новак в турския елит и отбор от втора Бундеслига. "Предстоят ми разговори с мениджъри, но няма гаранция, че ще подпиша с някой от въпросните клубове. Ако не стане, има други варианти. Може да се върна в Швеция, въпреки че не ми се иска. Сигурното е, че повече няма да играя в България", уточни за "Черноморие" Стефанов. Както е известно, Тончо е играл в един мач със Златан Ибрахимович за дубъла на "Малмьо". Месеци по-късно Златин подписа с "Аякс", откъдето по-късно премина в "Ювентус". Най-голямото постижение на Стефанов с екипа на "Спартак" е голът му срещу "Левски" при загубата с 1:4 в София.
Със "Спартак" по взаимно съгласие се разделиха също Иван Караджов и Марко Палавестрич.

--- chernomorie.info.bg

Няма коментари: