сряда, юли 20, 2005

Спартак бие Добруджа в контрола

Спартак записа поредна победа в предсезонната подготовка. Варненци надиграха бъдещия си съперник в Източната Б група "Добруджа" като гост с 1:0. Попадението бе автогол на Атанас Георгиев с глава. В 70-ата мин. Николай Станчев центрира топката и след последвалото неразбирателство между Георгиев и стража на домакините се стигна до победния за варненци гол. Наставинкът на Спартак Ради Здравков остана доволен от показаното от момчетата си. "Като цяло темпото бе доста бавно. Въпреки това аз съм доволен от факта, че момчетата изпълниха напълно поставените тактически указания", сподели след срещата бившият национал.
- Спартак: Славов, Дянков, Терзиев, Михайлов, Ковачев, Вутов, Станчев, Кателиев, Съботинов, Мирчев, Н. Филипов (Арнаудов, Алексиев, Мартинов, Мустафа, Кънчев, Г. Филипов, Ангелов)

--- ole-bg.com



Спартак отказа лагер, плати 6000 лева в БФС

Ръководството на Спартак се отказа от втория подготвителен лагер, който трябваше да бъде в Тетевен или Правец. Причината е, че хотелът, в който тимът щеше да отсяда в родния град на Тодор Живков, е в ремонт. Той се намира на 20-ина метра от този, в който "соколите" изкараха две седмици. Хотелът, който прие варненци пък в момента е пълен. Вариантът Тетевен е отпаднал след инспекция на треньорите в базата, която е била предложена. Така Спартак ще се готви до старта на първенството в домашни условия, а контролите ще се уговарят допълнително.
Днес сутринта ръководството на тима внесе 6000 лева съдийски такси в Българския футболен съюз. Според новия правилник на родната централа, тази сума се дава предварително и по време на шампионата перото "арбитри" отпада. БФС въведе и ново правило - всеки клуб трябва да внесе депозит преди началото на шампионата. За Б група той е 20 хиляди лева. Банка е гарнатирала пред БФС, че спартаковци имат сумата.

--- ole-bg.com

Няма коментари: