четвъртък, май 12, 2005

Спартак - Левски 0:7

- Спартак: Славов, Михайлов, Радев (46 Киряков), Димитров, Ковачев, Ст. Петров, Станчев, Кателиев, Филипов, Христов (59 Христов), Караджов (40 Мирчев)
- Левски: Иванков, Миланов, Боримиров, М. Иванов, Генчев, Чиликов, Ем. Ангелов, Телкийски (24 Димитров), Ст. Ангелов, Коприваров (47 Домовчийски), Топузаков (63 Петров) Голмайстори: Боримиров (8), Чиликов (20, 31, 75), Ем. Ангелов (28, 90), Домовчийски (61) Жълти картони: Ковачев; Генчев Съдия Костадин Костадинов
-Стадион “Спартак” - 1500 зрители

Спартак с рекордна загуба в историята

Спартак записа невиждана загуба у дома, след като бе разпилян от Левски с 0:7. Поражението е рекордно в историята на клуба във Варна. Статистикът Иван Карабаджаков разкри за “Позвънете Новини”, че досегашният домакински рекорд на “соколите” в елита е 1:6. Спартаковци са се запътили и към друг рекорд, след като вече 990 минути са без гол в първенството. Последното попадение е дело на Окан Хасан, който донесе успеха над Беласица в 90-ата минута в срещата от 16-ия кръг.
Загубата на варненци можеше да бъде и двуцифрена, но “сините” направиха много пропуски. Още в 8-ата минута Даниел Боримиров откри резултата, а малко след това Георги Чиликов отбеляза първия от трите си гола. До 31-ата минута резултатът стана 0:4, след като Емил Ангелов-Бабангида и отново Чиликов матираха Генко Славов. Между второто и третото попадение наставникът на гостите Станимир Стоилов видя, че всичко е решено и изкара Димитър Телкийски, за да пусне талантливия младок Ники Димитров. На почивката бе заменен и Милан Коприваров, а малко след началото на втората част към съблекалните пое Топузаков. В 61-ата минута резервата Валери Домовчийски направи 0:5 след самостоятелен рейд, а Георги Чиликов и Емил Ангелов довършиха Спартак в 75-ата и 90-ата минута.
Добро впечатление за Спартак в този мач направиха само две неща. Първото бе, че Румен Димов изпробва няколко юноши от школата на “соколите”, а другият - че публиката отново демонстрира изключителната си вярност като не спря да пее и подкрепя любимия си отбор през всичките 90 минути.

--- pozvanete.bg


“Соколите” ще оглеждат юноши до края на сезона

Старши треньорът на Спартак Румен Димов не се яви на пресконференцията след мача с Левски, а пред журналистите се яви помощникът му Илко Станчев. “Няма какво да се каже след такава загуба. Много ми е тежко и трудно да говоря. Двубоят свърши в 35-ата минута. Левски е класен отбор и това си пролича днес (б.р. вчера). Оттук до края на сезона ще залагаме на повече наши юноши. Освен това ще оглеждаме повечето от футболистите, които по-рядко са влизали в игра. По този начин трябва да си направим плановете за следващия шампионат. Причината Спартак да стигне до това ниво са много, не са една или две. Проблемът е огромен, но за него ще говорим на пресконференция след края на първенството. Анализите ще ги правим тогава. Но за да е стигнал Спартак дотук, причината е в абсолютно всички свързани с клуба. Много ни е яд за публиката, която показа колко е велика”, заяви Илко Станчев.

--- pozvanete.bg


Балачев: Не трябваше да пускаме Курдов

Членът на Управителния съвет на Спартак Бранимир Балачев бе изключително разочарован от убедителната загуба, която допуснаха “соколите”. “Бяхме тотално надиграни. През първото полувреме нямаше никакъв хъс в играта на нашия тим, но през второто стояхме по-добре на терена. Резултатът е достатъчно красноречив. Колкото се може по-бързо трябва да бъдат взети мерки. Чакам Иван Славков да се завърне от чужбина и да мислим какво да се прави, да се вземат решения. Със сигурност ни трябва нов треньор, който да бъде запознат много бързо със ситуацията, за да може да се постигнат резултати. За себе си знам кой е този човек, но не аз взимам решенията. Не знам защо през зимата освободихме Петър Курдов. Отборът си вървеше добре, записа няколко победи, а ние го освободихме. Трябва да оставим само футболистите, които ще се борят за този клуб и ще играят със сърце за него. В момента виждам само 5-6 такива. От три мача вече дори не се ядосвам на загубите. Сега оглеждам точно кои момчета стават и ще бъдат оставени в отбора и за следващия сезон”, заяви за “Позвънете Новини” Балачев.

--- pozvanete.bg


Глобиха привърженик на Спартак

Глоба от 500 лева наложи вчера Варненският окръжен съд (ВОС) на привърженик на футболния клуб Спартак (Варна) по Закона за футболното хулиганство. Това е първото наложено наказание в града по Закона за борба с хулиганските прояви по стадионите, съобщиха от пресцентъра на ВОС. 25-годишният Антон Николов беше глобен за хулиганска проява по време на варненското дерби между отборите на Черно море и Спартак миналата седмица на стадион “Тича”, което завърши 1:0 в полза на символичните домакини. По време на мача от 26-ия кръг на “А” група фенът е отправил неприлични изрази към униформена служителка на РДВР и се е наложило полицаи да го изведат от стадиона. Николов обясни пред съда, че съжалява за постъпката си и ако има възможност ще се извини на полицейската служителка.

--- pozvanete.bg


Мъри: Съжалявам, че Спартак изпадна

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов се прояви като истински джентълмен, изразявайки си съжалението си за това, че Спартак ще изпадне от "А" група. "За нас мачът бе важен дотолкова, доколкото да покажем, че ние сме Левски и притежаваме класа. Жалко е обаче, че Спартак ще изпадне. Този тим дълги години определя стандартите на "златната среда" и много грандове са се препъвали във Варна, включително и ние", каза Мъри.

--- ole-bg.com


Мартин Ковачев: Това е катастрофа

Защитникът на Спартак Мартин Ковачев успя да намери сили и да каже нещо след унизителната загуба, която Левски нанесе на варненци с 0:7. "Нямам думи. 0:7 е катастрофа за нас. Не е нормално отборът да няма мотивация срещу Левски". И аз не знам защо се получи такъв резултат. Вкараха ни 2-3 гола лесно и от там нататък се пречупихме. Имам договор за още една година със Спартак. Желанието ми е да остана", заяви пред "ОЛЕ-БГ" Мартин Ковачев.

--- ole-bg.com


Дидо Кателиев: Явно толкова можем
Диян Кателиев хвърли доста сили в мача срещу Левски. Това обаче не бе достатъчно варненци да регистрират загуба с по-малка разлика. Кателиев има договор за още една година със "соколите". "Катастрофа! С юноши без юноши - това е положението. Догодина ще се мъчим в Б група. Не че не бяхме мотивирани. Явно толкова можем. Двама-трима юноши играха. Не знам какви са притесненията им. Оставаме и вкарваме отбора в А група само след година", заяви Кателиев пред "ОЛЕ-БГ".

--- ole-bg.com


Георги Филипов: Публиката ни заслужава медал

Нападателят на Спартак Георги Филипов отново изживя тежко загубата на своя тим. "Не знам какво става и защо не можем да победим. Явно вече сме се примирили, че изпаднахме и не можем да се мотивираме. Левски си е класен отблор, но 7:0 е прекалено много. Днес искахме да играем за нашата публика, но я разочаровахме отново. Тези фенове са велики, няма никъде такива по света. Просто нямам думи. Нашите привърженици трябва да получат медал - не спряха да ни подкрепят по време на целия мач", заяви пред "ОЛЕ-БГ" Филипов докато стискаше здраво клубната емблема на фланелката си.
Юношата на тима Владо Мирчев (на снимката) също не можеше да намери думи, с които да изрази съжалението си от поражението. "Какво да кажа след този резултат. Трагедията е пълна. Не знам и защо не вкарваме. Явно нямаме късмет. Публиката ни е страхотна. Много други агитки трябва да се поучат от нашата", каза Мирчев, който влезе в 40-ата минута на мястото на контузения Караджов.

--- ole-bg.com

Няма коментари: