събота, май 14, 2005

Дидо Дончев: Ишков щеше да спаси Спартак

Бившият играч на Спартак Диян Дончев изрази съжалението си за изпадането на родния му тим в "Б" група. "Много ми е жал за Спартак. Не мислех, че толкова лесно ще се предаде. Николай Ишков сигурно щеше да го спаси, щеше да измисли нещо. Неведнъж го е правил. Винаги намираше изход от трудните ситуации. Новите хора явно не са в Спартак заради футбола", коментира пред "ОЛЕ-БГ" той.

--- ole-bg.com


Румен Димов: Трябва да докажем, че не сме тим за изпадане

Старши треньорът на Спартак Румен Димов заяви, че в Севлиево неговите подопечни трябва да покаат, че не са отбор за изпадане. Той добави, че ситуацията в тима в момента е много тежка след поражението с 0:7 от Левски, но се надява, че футболистите му ще успеят да надигнат глави и да покажат силна игра в Севлиево. "След тази тежка загуба е много трудно да се говори и да се надъхат момчетата. На всички в Спартак им е много трудно. Това се отнася най-вече за младите футболисти. Аз разговарях с тях непосредствено след загубата от Левски и им обясних, че за някои от тях това е дебют и той не е фатален, тъй като Левски е много силен отбор. Това може би няма да им е последната загуба от такъв гранд. Трябва да знаят, че такива мачове каляват психиката. Отиваме в Севлиево, за да премерим сили с отбор от нашата черга и да докажем, че ние не сме клуб, който трябваше да изпадне. Това можем да докажем само с победа над Видима", заяви Румен Димов.
Във връзка със спряганите имена за нов старши треньор на Спартак от лятото Димов заяви, че никой няма да чуе лоша дума от него за нито един от тях и че стои зад всички треньори и ще им помогне доколкото може. Както е известно, за кормилото на "соколите" се спрягат четири имена - Красимир Зафиров, Ради Здравков, Петър Курдов и Николай Станчев.

--- ole-bg.com


Лазаров аут за Севлиево заради синузит

Защитникът на Спартак Михаил Лазаров няма да играе в неделното гостуване на Спартак на Видима-Раковски в Севлиево. 24-годишният футболист разкри пред "ОЛЕ-БГ", че страда от синузит и поради тази причина няма да се качи на автобуса за срещата. Това увеличава проблемите пред старши треньора на "соколите" Румен Димов, тъй като лазаретът на варненския тим е много голям. Твърдо аут за срещата са Боян Илиев (на снимката), Марко Палавестрич и Марин Ценов. За Георги Арнаудов и Иван Караджов ще се решава в последния момент. Нападателят Тончо Стефанов пък от четвъртък започна бегови упражнения и вече не чувства болки, но все още е под въпрос.
Поради тази причина Румен Димов отново ще включи няколко юноши на тима като Владислав Мирчев, Михаил Димитров и Бисер Киряков. "Соколите" ще отседнат в Трявна преди срещата и в неделя сутринта ще проведат лека тренировка.
Междувременно се разбра, че футболистите, чиито договори със Спартак изтичат най-вероятно няма да останат в тима за догодина. Между тях са Марин Ценов, Окан Хасан, Милен Христов-Пистолета, Тодор Радомиров, Боян Илиев, Мишо Лазаров и други. Всички те имат оферти от други клубове.

--- ole-bg.com

Няма коментари: