вторник, май 10, 2005

Спартак се раздели с Мирослав Петров

Куп кадрови проблеми притесняват Румен Димов за Левски. Ради Здравков поема тима от лятото

Нападателят Мирослав Петров бе освободен вчера от Спартак. Той има договор до лятото на 2006 г., но се е разбрал с ръководството и раздялата ще стане по взаимно съгласие. Петров бе привлечен през зимата, след като отбеляза 7 гола в 5 контроли. През пролетта обаче той не показа абсолютно никакви положителни футболни качества и логично бе освободен. Клубът вече се раздели със Станимир Георгиев и Славик Раданов. “Позвънете Новини” научи, че е много вероятно след мача с Левски утре от тима да си тръгне още един състезател. Наставникът Румен Димов има куп кадрови проблеми за срещата със “сините” във Варна утре. Боян Илиев има разтежение на мускула на хълбока, а освен него със сигурност срещата ще пропуснат Марин Ценов и Марко Палавестрич. Вчера пък младата надежда на “соколите” Георги Филипов претърпя операция на зъбите. Румен Димов не успя да проведе разговор с него, заради неотшумялата упойка, но днес ще се разбере дали Жорко ще играе. Проблемни са още Мартин Коваче и Георги Арнаудов, които не тренираха вчера. Първият е с разтежение и има малък шанс да излезе на инжекции срещу “сините”, докато Арнаудов има разтегнато сухожилие на рамото. Поради кадровите проблеми във вчерашното занимание се включиха едва 14 полеви играчи и двама вратари. Румен Димов ще включи юноши в състава за утрешния мач. Наставникът заяви, че е съгласен да използва Живко Бояджиев и Тошко Радомиров в останалите мачове до края на сезона. Двамата забягнаха в турската част на Кипър през зимата, но в неделя бе последният кръг в тамошното първенство и те трябва да се приберат във Варна. “Ако има съгласие от тяхна страна и от страна на ръководството, аз съм склонен на ги ползвам”, каза Димов.
Междувременно, стана ясно, че Ради Здравков може да се завърне начело на Спартак през лятото. Президентът на клуба Иван Славков вече е провел разговори със специалиста и най-вероятно той ще се ангажира със задачата да върне за една година тима в “А” група. Сегашният наставник Румен Димов почти сигурно ще остане в клуба, но на друг пост. Здравков вече няколко пъти е бил начело на тима като преди една година напусна за последно. Тогава той имаше да получава пари и напусна отбора точно преди важен мач във Варна.

--- pozvanete.bg


Марин Ценов напуска през лятото, ще играе навън

Полузащитникът на Спартак Марин Ценов ще напусне Спартак през лятото, научи “Позвънете Новини”. Договорът на 24-годишния футболист изтича на 30 юни и той възнамерява да с раздели със “соколите”. Ценов е се опита да си уреди трансфер в чужбина. Най-вероятно той ще продължи кариерата си в казахстанския Тобол. Там през зимата отиде нападателят на Нафтекс Станимир Димитров. Пред трансфер в казахстанския тим бяха още двама футболисти от Варна. Защитникът Михаил Лазаров бе на крачка от преминаване там през тази зима, но последния момент преговорите между Нафтекс и Тобол се провалиха и той бе преотстъпен на Спартак. Нападателят на Черно море Пламен Тимнев пък се смяташе за сигурно ново попълнение на казахстанците. От Черно море обаче не били склонни да се разделят с голаджията срещу предлаганите от Тобол 80 хиляди долара и в крайна сметка Тимнев продължава да радва феновете на “Тича”. Също в Казахстан, но в Атърау играе бившият защитник на Спартак Стефан Дончев. Той бе продаден там от Левски през тази зима.

--- pozvanete.bg


Скандал с косачка преди двубоя Спартак - Левски

Началникът на общинското предприятие “Спортни имоти” Петър Пасев може да попречи да се проведе срещата от 27-ия кръг на “А” група между Спартак и Левски, оплакаха се от ръководството на варненския тим. “Соколите” дълги години са ползвали косачка, собственост на общината за подкастряне на тревата на терена си. Сега обаче Пасев категорично е отказал да я даде. Като причина, той посочил, че по време на варненското дерби в петък агитката на “соколите” е опънала плакат с надпис, който го е обидил. Президентът на Спартак Иван Славков е провел разговор с Пасев, но той е заявил категорично, че повече не иска да се вижда или чува, с който и да е представител на клуба, и категорично отказа да помогне. “Възмутен съм от поведението на Петър Пасев, на един общински служител, който наистина не е длъжен да помогне, но тук вече става въпрос за едно нормално и логично човешко мислене”, заяви Славков. “Питайте ръководството на Спартак кой им даде лиценз на стадиона без да отговарят на изискванията. С косачки не ми се занимава, темата е несериозна”, коментира за “Позвънете Новини” Пасев.

--- pozvanete.bg

Няма коментари: