понеделник, май 09, 2005

ч.море - Спартак 1:0

- ч.море: Ивайло Петров, Вачев, Гинчев, Бачков, Мирчев, Костадинов, Генчев, Дарсания (88 Стоянов), Илич (46 Д. Георгиев), Тимнев, Симов (75 Кунчев)
- Спартак: Арнаудов, Радев, Михайлов, Ковачев, Илиев (39 Хасан), Ст. Петров, Станчев, Кателиев, Филипов, М. Петров (80 Ст. Георгиев), Караджов (67 Христов)
- Голмайстор: Пламен Тимнев (64 дузпа)
- Жълти картони: Дарсания; Станчев, Хасан
- Съдия Антон Генов
- Стадион “Тича” - 3500 зрители

Черно море спечели с 1:0 55-ото варненско дерби срещу Спартак. Единственото попадение пред около 3500 зрители на стадион “Тича” реализира Пламен Тимнев в 64-ата минута от дузпа. Въпреки поражението Спартак остави много добро впечатление с играта си.
Точно с първия съдийски сигнал на Антон Генов над Варна започна да вали пороен съжд, което повлия отрицателно на качеството на играта в дербито. Първото полувреме протече равностойно, въпреки че Черно море създаде реалните голови положения. Още в началото Гошо Гинчев се размина с топката в наказателното поле след остро центриране на Марко Илич. В 12-ата минута отново капитанът на “моряците” стреля с глава над вратата, а малко след това Тошко Симов прати топката в ръцете на вратаря. В 20-ата минута силен удар на Веско Вачев бе избит около малкия пеналт от Боян Илиев. Четвърт час по-късно Иван Караджов отправи единствения точен удар за Спартак преди почивката, но Ивайло Петров безпроблемно го улови. В 39-ата минута Боян Илиев бе заменен от Окан Хасан, след като получи сериозна контузия.
През втората част играта се раздвижи, след като символичните домакини натиснаха Спартак. Последователно пропуски направиха Симов, Мирчев и Гинчев, за да се стигне до 64-ата минута, когато стана и дузпата. Мирчев нахлу по левия фланг, където Хасан посегна да вземе топката, “морякът” падна на земята и Генов посочи бялата точка. 11-метровият наказателен удар бе реализиран от Тимнев, за когото това бе 10-ият гол за сезона. В 72-ата минута резервата Милен Христов можеше да изравни резултата. Той отправи мощен шут от около 30 метра и топката срещна напречната греда. До края пропуски направиха Гинчев и Тимнев.

--- pozvanete.bg


Ники Станчев: Мирчев е клоун, винаги пада

Капитанът и играещ помощник-треньор на Спартак Николай Станчев бе изключително разочарован от поражението на своя тим в дербито. “Не заслужавахме да загубим, но затова вина има и Антон Генов. Нямаше никаква дузпа. Косьо Мирчев е клоун, винаги пада с или без някакво съприкосновение с противников играч. Освен това Генов спря няколко наши атаки с измислени нарушения”, каза Станчев.
Окан Хасан също бе категоричен, че не е правил нарушение. “Успях да си отдръпна крака и не съм спъвал Косьо Мирчев. Просто нямаше никаква дузпа. Знам, че сгреших, тъй като нямам никакво право да посягам така, но не съм извършвал нарушение”, категоричен бе Хасан.
“Имаше чиста дузпа. Имам синини от бутоните на играча на Спартак. Стигам до топката и той ме рита. Да не говорим, че имаше и друго положение за дузпа, което съдията не отсъди”, заяви пък Косьо Мирчев. На това мнение бе и бившият международен съдия Димо Момиров, който бе на трибуните. “Дузпата бе 100-процентова. Няма никакъв спор”, категоричен бе Момиров пред “Позвънете Новини”.

--- pozvanete.bg


Кателиев: Ще объркаме нечии сметки

Полузащитникът на Спартак Диян Кателиев бе изключително разочарован след последния съдийски сигнал на Антон Генов в дербито с Черно море. “Много ме е яд, защото не заслужавахме да загубим. През първото полувреме стояхме много добре на терена и бяхме равностойни. Накрая на мача също ги натиснахме. Ударихме и греда, но нямаме късмет. Като не иска да влиза... Единственото радостно нещо от тази среща е, че показахме, че можем да играем добре и не заслужаваме да изпаднем”, заяви Кателиев. Той добави, че в предстоящите срещи до края Спартак ще играе за престиж и ще обърка сметките на някой от тимовете. “В Левски да не си мислят, че ще им е лесно във Варна. След това гостуваме на Видима и също можем да откраднем нещо и да ги откажем от “А” група”, заяви Катера.
Полузащитникът обяви, че има договор със “соколите” до лятото на 2006 г. и няма проблем да играе в “Б” група. “Със сигурност няма да се задържим повече от една година във втория ешелон”, заяви Кателиев.

--- pozvanete.bg


Неприятни изненади подготвиха феновете на Черно море на агитката на Спартак. Дървените пейки и металните парапети в сектора за гости, където бяха настанени най-верните привърженици на “соколите”, бяха намазани с грес. Освен това на почти всяка седалка на “Тича” имаше листовки с надпис “Б трупа”. Малко по-надолу текстът бе “Да вдигнем листовките преди първия съдийски сигнал”. От агитката на Спартак пък бяха подготвили листовки в същия размер (А3), на които бе емблемата на клуба и надпис "Винаги верни". Освен това “соколите” бяха опънали транспарант с надпис “По-добре верни в Б, отколото жалки в А”.

--- pozvanete.bg

Няма коментари: