сряда, май 18, 2005

Спартак обявява утре името на новия треньор

Иван Славков иска Румен Димов и Николай Станчев да останат в спортно-техническия щаб на клуба

Името на новия старши треньор на Спартак ще стане ясно утре. Това обяви президентът на клуба Иван Славков след половинчасов разговор с легендата на клуба Живко Господинов. Босът е преговорял с няколко специалисти и се е спрял на едно име, което ще обяви утре. Въпросният наставник ще наблюдава последните два мача на “соколите” от първенството, за да добие представа за наличните в момента футболисти в отбора. Той трябва да прецени кои от тях ще останат за догодина и кои ще бъдат освободени. Както “Позвънете Новини” писа още преди две седмици, почти сигурно въпросният спец е Ради Здравков.
“На 99% е сигурно, че в петък обявявам името на новия треньор. Разговарях с доста кандидати. Трябва ми човек, който да се заеме присърце с работата за бързото връщане на отбора в “А” група. Той ще пристигне в събота, за да наблюдава срещата с Литекс. Ще бъде и в Дупница в последния кръг, когато гостуваме на Марек. На него ще се доверим напълно за селекцията. Моето желание е в спортно-техническия щаб задължително да останат досегашният наставник Румен Димов и капитанът Николай Станчев, който сам ще прецени дали да остане на терена”, заяви Славков.
Общинският съветник добави, че съжалява за това, че през зимната пауза е освободил Петър Курдов. “Стават грешки. И до ден днешен съм запазил много близки приятелски отношения с Петър Курдов. Смятам, че не трябваше да го освобождаваме, въпреки че не може да се съди за отминали събития. Защото никой не може да даде гаранция, че ако той бе останал, щяха да се подобрят нещата. Истината обаче е, че той бе истински мъжкар”, обясни Славков.
Според него, основната причина за изпадането на Спартак в “Б” група е кадровата криза в клуба. “Знаете, че през лятото ни напуснаха много футболисти, а и до петия кръг нямахме право да картотекираме новите си попълнения. Освен това дотогава момчетата, на които се бяхме спряли за селекция, ни напуснаха, тъй като нямаха право да играят. През зимната пауза отново се получи същата работа, не по наша вина”, категоричен бе Славков.

--- pozvanete.bg


Спартак изготвя 3-годишна програма за развитието си

Ръководството на Спартак ще изготви 3-годишна програма за равитието си, обяви президентът на клуба Иван Славков. В нея е заложено най-вече удвояването на броя на трениращите в детско-юношеската школа. “По този начин след време от нашата школа ще излизат много на брой качествени състезатели. В преговори сме с малките общини да направим детски футболен турнир под егидата на Спартак, който ще ни помогне да селектираме още момчета за нашата ДЮШ”, обясни Славков.
Той каза още, че за следващия сезон клубът ще разчита на ядро от футболисти, които са играли в тима през този шампионат и на още нови момчета. “Няма да привличаме гръмки имена. Сериозни трансфери вече не правят нито Левски, нито Литекс, нито ЦСКА. Ще оставим момчетата, които имат договори за следващото първенство. С тези, чиито контракти изтичат, ще проведем разговори и ако искат ще останат. Никого няма да насилваме. Трябват ни футболисти, които ще ни вършат работа и ще помогнат на отбора да остане в групата. Четох някъде, че сме щели да даваме по 1000 лева заплати на футболистите в “Б” група. Това е смешно, тъй като излиза, че те ще получават повече от престоя си в елита. Ще намерим баланса, за да е всеки доволен и да получава точно толкова, колкото си е изработил”, каза Иван Славков.

--- pozvanete.bg


Славков: Ишков да не говори, остави ни огромни задължения

Президентът на Спартак Иван Славков обяви, че предшественикът му Николай Ишков няма моралното право да отправя обвинения към него за сегашното състояние на клуба. Както “Позвънете Новини” писа, в неделя бившият бос на “соколите” заяви, че е оставил готов отбор от качествени футболисти на наследниците си и те е трябвало само да им платят задълженията. “Ишков да не говори много, защото наследството, което ми остави е огромно - три милиона дългове, 400 хиляди задължения към футболисти и 200 хиляди към различни институции. Видяхте обаче, че лека-полека нещата се погасяват и в момента клубът не дължи дори една стотинка за заплати”, заяви Славков. Той добави, че кметът на града Кирил Йорданов твърдо е застанал зад отбора и е обещал подкрепата си. “Разбира се това дали ще се върнем в “А” група зависи от нашето ръководство и футболисти, но кметът и община Варна са ни обещали безрезервната си подкрепа. С други фирми също преговаряме, но те казват: Оправете се и сме готови да помагаме. Защо обаче сега никой не ми помаг а?! Изключително е трудно за сам човек да се справя в тази ситуация”, завърши босът на “соколите”.

--- pozvanete.bg

Няма коментари: