петък, май 13, 2005

Кметът: Имаме програма за връщането на Спартак

Ние стоим зад двата варненски отбора. Видяхте, че им помогнахме преди година, казва Кирил Йорданов

Община Варна ще направи всичко възможно, за да помогне на Спартак да се завърне по най-бързия начин в “А” група. Това заяви за “Позвънете Новини” кметът на морската столица Кирил Йорданов. Както е известно, спартаковци ще играят през следващата година в “Б” група, след като са на последно място в класирането и нямат абсолютно никакви шансове да се спасят. Градоначалникът добави, че има изготвена програма за спасяването на “соколите” и връщането им в групата на майсторите още за сезона 2006/07. “Няма да оставим нещата така. Винаги сме помагали на варненския спорт и на двата футболни клуба. Стоим зад тях и сега много съжаляваме, че Спартак изпадна. Заемаме се сериозно. Имаме програма за спасяването на “соколите” и по-скорошното им завръщане в “А” група. Видяхте, че преди една година помогнахме на двата варненски тима, когато бяха в криза. Сега пак ще се постараем всичко да се поправи”, заяви кметът.Изпълнителният директор на Спартак Иван Войчев също призна, че са водени такива разговори. “Да, знаем, че в община та са се ангажирали с това да ни помогнат и са изготвили програма, за да ни се помогне. Провели сме необходимите разговори и знаем, че имаме подкрепата на общината и кмета за следващия сезон”, каза Войчев.
Най-вероятната подкрепа, която ще окажат от високата сграда на “соколите” е на клуба да бъдат отдадени стадионите “Локомотив” и “Спартак” и прилежащите площи към тях. Клубът вече е влязъл във владение на някой от обектите.
Междувременно стана ясно, че Мирослав Миронов няма да се завърне начело на варненския тим. 44-годишният специалист работи в момента в съименника на варненци от Плевен и е получил вот на доверие от ръководството за още една година. Миронов призна, че се чувства добре във водения от него тим и не смята да се мести във Варна. Той бе наставинк на “соколите” допреди година и половина, но си тръгна заради финансовата криза в клуба. Така вариантите за кормилото на Спартак от лятото са Ради Здравков, Николай Станчев и Красимир Зафиров.

--- pozvanete.bg

Няма коментари: