понеделник, май 16, 2005

Видима-Раковски - Спартак 2:1

-Видима-Раковски: Кънев, Бислимов, Евтимов (57 Ададо), Паланков, Стойчев, Башов, Кьосев, Райчев (78 Радулов), Русев (72 Василев), Господинов, Белчев
- Спартак: Славов, Михайлов, Станчев, Филиков (70 Мирчев), Кателиев, Хасан, Петров, Ковачев, Христов (85 Христов), Радев, Съботинов
- Голмайстори: Д. Русев (11), Г. Стойчев (82); Г. Евтимов (3 авт)
- Жълти картони: Паланков, Белчев; Г. Славов
- Съдия Момчил Врайков
- Стадион "Раковски" - 1000 зрители

След много борба отборът на Видима-Раковски постигна трудна победа над изпадналия вече отбор на Спартак и запази шансовете си да се пребори за оставане в групата на майсторите. Срещата започна твърде изненадващо, като още при първата атака на варненци Съботинов центрира и Ганчо Евтимов при опита си да извади в ъглов удар изпрати топката в собствената си врата. След това попадение играта се пренесе изцяло в полето на гостите и резултатът не закъсня. В 11-ата минута Красимир Бислимов центрира, вратарят Генко Славов подцени ситуацията и пропусна топката, която от аутлинията бе върната от Константин Башов към Десислав Русев. Последният със силен удар изравни.
Играта продължи да се води пред вратата на спартаклии, но до втори гол не се стигна. Този път Фортуна бе обърнала гръб на севлиевци, които в 28-ата и 30-ата минута чрез Христо Господинов и Георги Стойчев в 43 минути уцелиха гредите.
През втората част отборът на Видима-Раковски продължи да обсажда вратата на Спартак, но неточните и нервни пасове не им позволяваха да отбележат гол. Когато започнаха да настъпват минутите на отчаянието, в 82-та минута Пол Ададо с пас от 30 метра намери Георги Стойчев във вратарското поле и капитанът на севлиевци от малък ъгъл отбеляза победният гол и остави шансове на домакините за игра в елита и през следващата година.
Така вече в 12 срещи футболист на Спартак не е вкарвал гол. "Соколите" обаче играха изключително нахъсано, но не успяха да се поздравят с точката. Сърцатата им игра поради съмнения на стадиона, че конкуренти на Видима в битката за оставане са им обещали премии за точка или три. След мача обаче и старши треньорът Румен Димов, и капитанът Николай Станчев отрекоха подобен вариант.

--- pozvanete.bg

Няма коментари: