петък, май 27, 2005

“Соколите” пътуват със 17 играчи

Старши треньорът на Спартак Румен Димов ще разполага с група от само 17 футболисти за утрешното гостуване на Марек в Дупница, стана ясно вчера. Поради контузии от състава отпаднаха Бисер Киряков, Калоян Каров и Георги Арнаудов. Освен това извън групата са трайно контузените Тончо Стефанов и Марин Ценов, както и Марко Палавестрич, който е без работна виза. В отбора се завръщат Боян Илиев и юношата Михаил Димитров. Окан Хасан също ще пътува, въпреки че вчера тренира на облекчен режим.
Старши треньорът Румен Димов заяви, че се надява футболистите да играят така, че да се харесат на неговия наследник Ради Здравков. Както е известно, бевшият национал ще бъде на трибуните на стадион “Бончук”, за да наблюдава състезателите и да прецени на кого евентуално ще може да разчита догодина.
“Соколите” ще проведат едно занимание във Варна сутринта в 9 ч., след което потеглят за Дупница. Там те ще направят още една тренировка утре преди обяд. Двубоят е в 18 ч., а главен съдия е Мартин Димиев.

--- pozvanete.bg


Литекс и Славия искат защитник на Спартак

Литекс и Славия искат да привлекат в редиците си защитника на Спартак Мартин Ковачев, научи “Позвънете Новини”. Бранителят изнесе няколко силни мача през пролетния полусезон и това е привлякло интереса на двата гранда, които ще завършат съответно на четвърто и пето място в тазгодишния шампионат.
Ковачев бе привлечен през зимната пауза от Вихрен (Сандански). Той дойде като нападател, но Румен Димов го изпробва в отбраната и Ковачев пасна отлично. Защитникът има договор със “соколите” за още една година и ще бъде пуснат в Ловеч или на “Овча купел” само при много добра оферта. Причината е, че ръководството на Спартак иска отборът да се върне в елита веднага и не смята да се разделя с футболистите, с които има договори. Мартин Ковачев отсъства от тренировките на “соколите” през тази седмица. Той се е обадил на старши треньора Румен Димов, че има някакви проблеми в града от който е, и ще се присъедини към отбора направо за мача с Марек в Дупница утре. Ковачев е уверил старши треньора, че ще тренира в дните до срещата.

--- pozvanete.bg


Ради Здравков дойде на проби при “соколите”

Радослав Здравков е на проби в Спартак. Думите са на старши треньора Румен Димов, но разбира се бяха казани на шега. Както е известно, бившият национал ще поеме кормилото на “соколите” след края на сезона като от вчера е в тима като наблюдател. В типичния си стил Здравков тренираше наравно с футболистите и дори се включи в двустранната игра на заниманието. След тренировката Румен Димов бе попитан дали Здравков не е нов футболист, дошъл на проби, на което наставникът отговори на шега: Да! Ако зависи от мен го картотекирам веднага. “Имаме още за доуточняване с президента на клуба Иван Славков, но смятам, че всичко ще завърши добре и за двете страни. Отборът трябва да се върне веднага в А група”, заяви Здравков. Стана ясно, че Христо Николов-Бучи ще пази в съботното гостуване на “соколите” на Видима-Раковски. “Той работи много през този сезон и му го дължим. В първите мачове, докато нямахме възможност за картотекиране, той игра добре. Сега отново съм убеден, че ще докаже възможностите си в игра”, заяви треньорът на вратарите Илко Станчев. Той добави, че Георги Арнаудов е почти възстановен от контузията си в рамото, но ще бъде оставен извън групата, за да може да се излекува докрай.

--- pozvanete.bg

Няма коментари: