понеделник, юли 07, 2003

Иван Кризманич: Спасението е в продажбата на Генко Славов

Халфът на "соколите" имаше 2 дни повече почивка, но от вторник тренира с отбора. След стабилните му изяви през миналия сезон се очаква тази година да е титуляр.
- Иване, как се чувстваш след първите тренировки?
- Напълно нормално е да ни идват малко тежки тренировките, защото доста време не сме бягали. Но както се подготвиш сега, така ще играеш целия сезон. Нямам контузии, всичко е наред.
- Kaто си беше в Сърбия, гледа ли някакви мачове, какво е нивото на вашето първенство?
- Шампионатът беше приключил и честно да ти кажа, нищо не знам за качеството на играта сега. Иначе много прилича на България - 2-3 силни тима и другите почти на едно ниво.
- По-добри ли сте сръбските играчи, защо идвате тук?
- Не смятам, че има голяма разлика в способностите на играчите. И в двете страни има хора, които могат да бъдат суперзвезди. В повечето отбори обаче се взима твърде малко пари. Разликата е, че президентите в Сърбия много трудно продават играчите си. Слагат цена между 300 000 и 500 000 евро, независимо дали те искат от България, или Германия.
- "Нафтекс" няма да финансира отбора тази година, какво очакваш да се случи?
- Наистина не знам какво ще стане. Чувам, че май единственото спасение за момента е да се продаде Генко Славов, за да влязат някакви пари в клуба. Но това не е моя работа.
- При това положение имаш ли желание да останеш в отбора?
- В "Спартак" съм със сигурност. Най-малкото вече е късно да се търси друг отбор, ако "Спартак" закъса още повече. Но засега си имам договор, който ще си изпълня, ако са коректни към мен.
- Как виждаш отбора, сравнен с миналата година?
- Много хора си отидоха, но това го има и на други места. Ако има пари, пак ще можем да се противопоставим на всеки.
--- more.info.bg

Няма коментари: