понеделник, юли 14, 2003

"Соколите" може да не се съберат на лагера в Тетевен

"Никъде няма да ходим - отсекоха част от играчите на "Спартак" в събота. - Ще си тренираме тук, крайно време е да си получим дължимото"!
Миро Миронов е предвидил лагер в Тетевен от 15-и до 27-и т. м. и контроли с местния "Олимпик", "Спартак" (Пл), "Белите орли". "Соколите" вече се разминаха с подготовка в курорта Св. Констатин поради финансови проблеми. На клубния стадион всички очакват президента Николай Ишков, за да се разплати. В събота повечето играчи заминаха извън Варна, някои няма да се върнат за днешното сутрешно занимание. "Всички клубове имат затруднения, нормално е да има забавяне на 2 - 3 заплати, но 6 - 7 вече са много - коментираха играчите. - Обещават се високи премии, а после - нищо. По-добре да ни обещаят по 200 лв. премия, но да ни я дадат. Нашата работа много заприлича на "Черно" море... Вместо вие, журналистите, да пишете това или онова, направо сложете некролог със снимката на "Спартак"!".
Иначе на терена по нищо не си личи, че отборът е с тежки финансови проблеми. След контролата със "Зимбру" Мирослав Миронов бе насрочил двустранна игра рано в събота. Беше разделил играчите на бели, в които бяха той, Димитров, Илиев, Кирилов, Хасан, Кризманич, Георгиев, Караканов, Василев, Вели, Савич и Генчев, а червените потници облякоха 17-годишният му син Андрей Миронов, "гъркът" Диян Генчев, Марков, Станчев, Антунович, Ташев, Делев, Дончев, Михайлов, Христов, Вълков, Каров. Целта в двустранната игра бе да се лекува най-голямата болка на отбора - бележенето на голове. Освен традиционните врати, до тях имаше и 2 миниврати без страж, в която попадението също се броеше. Тези правила обаче се обърнаха срещу треньора, неговият тим катастрофално загуби с 12:4. Диян Генчев, Ташев, Антунович и Михайлов на няколко пъти ефектно матираха защитата, в която последен бе Миро Миронов. Той им отвърна с остри за възрастта му рейдове и попадения. Въпреки проблемите се вижда, че в "Спартак" не липсва колективът. Повечето играчи се оплакаха от горещината. "След мача със "Зимбру" сме изпили литри вода, не ни остават сили за излизане вечер - довериха спартаковци. - А тези молдовци са никакъв отбор. Ако това е първият им състав, "Литекс" е сигурен победител в мачовете за УЕФА."
В събота почиваха контузените Анастас Петров, Нено Ненов, Стефан Дончев и Георги Мечечиев. Отделно тренираха Стоян Стоянов и Неделчо Добрев, според треньора на вратарите Илко Станчев те още има да наваксват и с физическата, и с игровата подготовка. Пак в компанията на д-р Якимов бе стражът Георги Арнаудов. Неговото възстановяване върви по план, но не по-рано от средата на септември ще бъде в рамката. Днес се очаква в групата да се включат бившият юноша на ЦСКА Иван Павлов и таранът на "Феърплей" Тодор Радомиров.
Спартаковци са убедени, че и тази година всички ще се съобразяват с тях. Най-важното е да има финансова осигуреност отсега, за да не тръгне отборът надолу след 2 - 3 срещи, изгубил желание за игра.
--- more.info.bg

Няма коментари: